Японският конгломерат Sony съобщи, че е създал изкуствен интелект, нарече

...
Японският конгломерат Sony съобщи, че е създал изкуствен интелект, нарече
Коментари Харесай

Sony се похвали с изкуствен интелект, който побеждава най-добрите шофьори във видео игра

Японският конгломерат Sony заяви, че е основал изкуствен интелект, назова Gran Turismo Sophy (GT Sophy), който е съумял да победи най-хубавите водачи във видео играта Gran Turismo на PlayStation, съобщи Ройтерс.

Изкуственият разсъдък се е състезавал против четиримата най-хубави водачи в играта за първи път през юли. Тогава той е анализирал държанието на играчите, с цел да усъвършенства личното си показване. В съревнование през октомври към този момент ги е победил.

„ Трябваше 20 Playstation конзоли да работят по едно и също време за към 10 до 12 дни, с цел да може GT Sophy да се научи да кара от аматьорско до свръхчовешко равнище “, сподели Питър Уърман, шеф на Sony AI America и водач на екипа, който е проектирал изкуствения разсъдък.

Макар че в предишното към този момент сме виждали по какъв начин изкуствен интелект побеждава хора в игри като шах и маджонг, от Sony настояват, че реализиране на майсторство в шофирането на спортни коли е доста мъчно, защото това изисква от изкуствения разсъдък да взима голям брой решения в действително време.

Конкурентът на Sony в гейминг промишлеността  Microsoft, който неотдавна купи разработчика на видео игри Activision-Blizzard за 69 милиарда $, също ипозлва игри за възстановяване на своите планове за икзуствен разсъдък.

Sony се надява да приложи наученото от изкуствения разсъдък GT Sophy в други игри на PlayStation.

„ Има доста игри, които слагат разнообразни провокации за ИИ и с неспокойствие чакаме да стартираме да работим по тези проблеми “, сподели Уърман.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР