Японският инвестиционен холдинг SoftBank спечели повече в следборсовата търговия на

...
Японският инвестиционен холдинг SoftBank спечели повече в следборсовата търговия на
Коментари Харесай

Компанията, която само за ден заработи милиарди за топ акционера си

Японският капиталов холдинг SoftBank завоюва повече в следборсовата търговия на дизайнера на чипове Arm в сряда, в сравнение с е общата сума, която компанията загуби от пагубния си залог на към този момент банкрутиралата платформа за споделени работни пространства WeWork, оповестява CNBC.

Акциите на Arm се повишиха с 41% късно в сряда, откакто компанията регистрира доходи и облаги, които надвишиха прогнозите на анализаторите. SoftBank направи Arm обществена компания през септември и към момента има към 930 млн. акции, или към 90% от намиращите се в обращение.
 Arm дебютира на борсата при оценка от 54,5 милиарда $
Борсовият дебют на годината: Пазарът оцени Arm на $54,5 милиарда

Nvidia даваше по-малко за компанията

Arm не се задържа на най-високите си равнища, само че въпреки всичко делът на SoftBank нарастна с съвсем 16 милиарда $ - от близо 71,6 милиарда $ до 87,4 милиарда $. Softbank закупи Arm през 2016 година за 32 милиарда $, а акциите ѝ костваха малко над 47 милиарда $ по време на първичното обществено предложение предходната година.

За съпоставяне, загубата от WeWork за SoftBank Vision - фонда за рисков капитал на холдинга, беше 14 милиарда $.
 Arm става обществена след неуспеха на договорката с Nvidia
Arm става обществена след неуспеха на договорката с Nvidia

SoftBank ще получи $1,25 милиарда след колапса

Неочакваната облага на Arm следва сложен интервал за капиталовия портфейл на Softbank. Заради WeWork и други неудачи, Vision през 2022 година мина в отбранителен режим, продаде дяловете си в Alibaba и приготви IPO на Arm.

През предходната година SoftBank още веднъж мина в " нахлуване " в търсене на благоприятни условия за вложения в AI.

Все още облагите от Arm обаче не могат да бъдат осребрени. SoftBank е подложена на блокираща уговорка, която не ѝ разрешава да продава акциите си в Arm, с някои изключения, в продължение на 180 дни след борсовия дебют. Arm излезе на борсата през септември, което значи, че ограничаването за блокиране изтича в средата на март.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР