Японският император Нарухито официално обяви своето възкачване на престола, съобщава

...
Японският император Нарухито официално обяви своето възкачване на престола, съобщава
Коментари Харесай

Японският император Нарухито се възкачи на престола

Японският император Нарухито публично разгласи своето възкачване на престола, оповестява " Ройтерс ".

Това се случи на обичайната гала, на която участваха представители от над 180 страни, в това число и президента Румен Радев, и по време на която той се зарече да извърши дълга си като знак на страната.

Нарухито беше провъзгласен за император през май на къса гала. Днешният обред, наименуван " Сокуй само че Рей ", е по-пищен и се състои в императорския замък - точно на нея Нарухито публично разгласи пред сета смяната в статута си.

" Кълна се, че ще работя според конституцията и ще извърша отговорността си като знак на страната и единството на народа ", разгласи 59-годишният Нарухито пред близо 2000 присъстващи.

" Искрено се надявам, че Япония ще продължи да се развива и ще способства за другарството и мира на интернационалната общественост, както и за благополучието и просперитета на хората посредством мъдрост и непрестанни старания ", сподели още той.

Нарухито е първият император на Япония, който е роден след Втората международна война. Той се възкачи на престола, откакто татко му Акихито стана първият японски монарх от два века насам, който абдикира от властта поради опасения, че напредването на възрастта му може да затрудни осъществяването на служебните му отговорности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР