Японският гигантски стършел от Азия, който унищожава пчелите и чието

...
Японският гигантски стършел от Азия, който унищожава пчелите и чието
Коментари Харесай

Жилото им разяжда човешката плът: Страшна напаст нападна Ню Йорк

Японският великански стършел от Азия, който унищожава пчелите и чието ужилване разяжда човешката плът, е открит във Вашингтон.

Това е първият път, в който в района е засечено това насекомо, оповестява Вашингтонския държавен департамент на земеделието.

Ужасяващите стършели доближават 2 инча дължина и са били видяни на 8 декември от гражданин на Блейн, Вашингтон.

Той споделя, че видял насекомото да лети към хранилката на колибри, съгласно известие на WSDA.

По-късно ентомолозите разкрили насекомото мъртво и удостоверили, че се касае за японски великански стършел (Vespa mandarinia) - най-големият по рода си.



Това е много необикновена находка. Огромното насекомо освен идва от Азия, само че нормално остава неактивно през зимните месеци. Най-вероятно стършелът е дохвърчал от Канада, където тези инсекти се трансфораха в камшик, съобщи представителят на отдела Крис МакГан пред CNN. Ентомологичният завоевател е в положение да унищожи локалните кошери.

Само един стършел може да убие 40 пчели за по-малко от минута - този „ гений “ беше демонстриран в извънредно видео от 2012 година, когато единствено 30 стършела съумяха да убият 30 хиляди пчели в Япония.

И за разлика от японските пчели, които имат естествени способи за предотвратяване от нашественици, пчелите, които се срещат в Европа и Съединени американски щати, нямат такива защитни механизми против стършели.

Обикновено стършелите не демонстрират експанзия към хората, съгласно WSDA. Въпреки това, ужилването на японски великански стършел може да навреди на човешката тъкан.

Ужилените са разказали, че болката била ужасна, все едно „ парещ гвоздей се вкарва в крайници им “, споделя ентомолог от Токио пред списание Smithsonian Magazine.

И през 2013 година, за 3 месеца в Китай, рой от великански стършели умъртви 19 души.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР