Японският автомобилен производител Nissan дебютира на изложението Auto Shanghai 2023

...
Японският автомобилен производител Nissan дебютира на изложението Auto Shanghai 2023
Коментари Харесай

Nissan представи многофункционален футуристичен електромобил, наречен Arizon SUV

Японският авто производител Nissan дебютира на ревюто Auto Shanghai 2023 с най-новата си идея за изцяло електромобил – SUV Arizon, оповестиха от компанията.

Nissan се стреми да задоволи разнообразните потребности от подвижност в Китай с многофункционалния електрически автомобил, планиран да предложи вълнуващо ново преживяване.

Arizon на Nissan е основан от китайски екип, който употребява световния опит на Nissan в региона на електрическите транспортни средства, с цел да надмине упованията на потребителите. Автомобилът може да се похвали с впечатляващ външен дизайн и първокласен, изпълнен с технологии интериор, построен върху платформата CMF EV. Концептуалният Arizon е планиран по този начин, че да бъде насочен към индивида, с нов виртуален персонален помощник на име Eporo, който обезпечава по-приятно преживяване при шофиране.

Новият SUV Arizon е една от няколкото концепции за електрически автомобили, показани от Nissan на автомобилното ревю в Шанхай. Автомобилният производител навлезе късно на пазара на електрически транспортни средства след триумфа на първия си всеобщ електромобил Leaf. Макар че той стана един от най-продаваните електрически автомобили в Европа през 2018 година, от този момент той е заплашен от новите модели, навлизащи на пазара от съперници като Tesla, GM и Volkswagen. Nissan наваксва изгубеното време и има за цел да пусне 19 нови изцяло електрически автомобила до 2030 година, спрямо авансово плануваните 15.

Концепцията Arizon е създадена особено за китайските клиенти предвид на персонализираното решение. Arizon е част от новия артистичен стадий на Nissan, представящ бъдещето на Nissan Ambition 2030 – дълготрайната визия на компанията, оповестена през 2021 година.

Arizon разполага с новаторска интерактивна осветителна система, която разпознава хората и автоматизирано приспособява осветлението съгласно техните желания. Светлинната атмосфера на Arizon може да се контролира посредством интуитивни режими, в това число за отдих, релакс, сън и изненада, осигурявайки безпроблемно, персонализирано взаимоотношение и първокласно прекарване.

Ориентираният към индивида дизайн на Arizon се простира оттатък неговия виртуален персонален помощник и новаторската система за осветяване. Той се отличава и с пространно намерено шаси без колони с просторен стъклен покрив с автоматизирано затъмняване.

Ниският център на тежестта и комфортният салон на Arizon способстват за по-приятно преживяване при шофиране. Външният дизайн на концептуалния Arizon е самоуверен и футуристичен, с аеродинамична форма и ултраширок екран, който обезпечава на лидера обединение на виртуалния и действителния свят.

Главният действен шеф на Nissan Ашвани Гупта споделя:

„ Китай е един от най-технологично усъвършенстваните пазари в света. Потребностите на пазара и клиентите се трансформират бързо, което трансформира Китай в световен мотор на електрификацията, както и в водач в обвързваните автомобилни услуги. На пазара има потребност от засилена електрификация и усъвършенствана резистентност и ние работим интензивно, с цел да я задоволим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР