Японският автомобилен гигант Тойота (Toyota) планира да възобнови от сряда

...
Японският автомобилен гигант Тойота (Toyota) планира да възобнови от сряда
Коментари Харесай

"Тойота" подновява производството в сряда след претърпяната кибератака



Японският авто колос " Тойота " (Toyota) възнамерява да възобнови от сряда производството във всичките си 14 завода, откакто те бяха неактивни за един ден заради хакерска атака против локален снабдител.

Доставчикът Kojima Industries Corp. съобщи във вторник, че е разкрил вирус в компютърния си сървър. Подробностите се проверяват, се споделя още в известието на Асошиейтед прес.

Двете компании са създали различни способи да продължат с производството, макар че казусът със сървъра към момента не е позволен, съобщи представителят на Toyota Motor Corp. Шиори Хашимото.

Компанията Kojima доставя на Toyota доста продукти, в това число климатици, съставни елементи за автомобилния волан и други елементи за интериора и екстериора на японските транспортни средства. Физическата механика на производството не е била наранена от вируса, съгласно компанията, която сходно на доста снабдители на части е основана в град Тойота в централна Япония.

Японският бизнес ежедневник Nikkei заяви във вторник, че казусът е бил обвързван със зловредния програмен продукт " рансъмуер " (ransomware).

Компанията Kojima уточни, че " заплашително известие “ е било доказано в събота дружно с вирус в компютърен файл, само че не може да каже дали става въпроса за " рансъмуер ".

Полицията на префектура Айчи също проверява.

Проблемът със сървъра беше отчасти решен до неделя, само че компанията реши, че се нуждае от спомагателен ден, с цел да задейства цялостната компютърна система, съгласно Kojima.

В понеделник Toyota взе решение да спре всичките 28 линии в заводите на автомобилната компания в Япония за целия вторник.

Hino Motors, производител на камиони от групата Toyota, пък съобщи, че две от нейните заводи в Япония също са били наранени.
И Daihatsu Motor Co., филиал на Toyota, който създава дребни коли, спря производството в завода си по същата причина. Дали производството ще бъде обновено в сряда, ще бъде решено по-късно във вторник, се споделя в изказване на компанията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР