Японският актьор и режисьор Такеши Китано казва, че е искал

...
Японският актьор и режисьор Такеши Китано казва, че е искал
Коментари Харесай

Японският актьор и режисьор Китано казва, че новият му филм изследва хомосексуалните отношения в света на самураите

Японският артист и режисьор Такеши Китано споделя, че е желал новият му филм „ Куби “ да покаже света на самураите по способи, които всеобщите филми рядко са правили преди, посредством обрисуване на хомосексуалните, любовно-омразни връзки на военачалниците в един от най-известните японски...

От МАРИ ЯМАГУЧИ Associated Press, 15 ноември 2023 година, 8:31 ч. < p class= " Ekqk nlgH yuUa MvWX TjIX aGjv ebVH " > ТОКИО -- Японският артист и режисьор Такеши Китано споделя, че е желал новият му филм „ Куби “ да покаже света на самураите по способи, които всеобщите филми рядко са правили преди, като изобразява хомосексуални връзки на обич и ненавист на военачалници в един от най-известните исторически епизоди на Япония.

„ Това, което в никакъв случай не се демонстрира, са взаимоотношенията сред мъжете по това време, в това число техните хомосексуални връзки “, сподели Китано на конференция в Клуба на задграничните репортери на Япония в сряда преди премиерата на кино лентата му в Япония на 23 ноември.

Историята на „ Куби “ или „ врат “, демонстрира засадата през 1582 година на Ода Нобунага, един от най-известните военачалници в Япония, в храма Хоноджи в Киото от асистент, Акечи Мицухиде.

Миналите драми от този интервал демонстрираха единствено „ доста готини артисти и красиви аспекти ", сподели Китано.

„ Това е интервал, когато изключително мъжете са в крайник с живота си за други мъже в границите на тези взаимоотношения, в това число полови връзки “, сподели той. „ Така че желаех да се задълбоча в проявлението на тези по-мътни взаимоотношения. "

Той написа сюжет за концепцията преди 30 години, след което издаде романа „ Куби “ през 2019 година, което води до неговата продукция на кино лентата. Той играе и Тойотоми Хидейоши, който поема поста след Нобунага във кино лентата.

76-годишният Китано стартира кариерата си като стендъп комедиант Beat Takeshi, преди да стане Телевизионна звезда.

Китано сподели, че е видял тъмната страна на японската развлекателна промишленост, която неотдавна беше разтърсена от скандал, обвързван с траялото десетилетия полово принуждение над стотици момчета от починалия създател на мощна организация за гении. Наскоро самоубийството на член на извънредно известна театрална натрупа Takarazuka единствено за дами провокира рецензии по отношение на хипотетичната несъразмерна работа и необятно публикуван тормоз.

„ В остарели времена, в японската развлекателна промишленост, не бих стигнал толкоз надалеч, че да я нарека иго, само че хората са били третирани като артикули, от които се вършат пари, до момента в който ги демонстрират. Това е нещо, което към момента е останало в културата на японското развлечение, ” сподели Китано. даже една десета от цената на работата му, сподели той. „ Има усъвършенствания през последните години, само че постоянно съм считал, че съществуват тежки условия. “

„ Куби “, което се отнася до обичайните обезглавявания, съдържа задоволително принуждение. Насилието и комедията са неразделна част от всекидневието, сподели той.

„ Смехът е демон “, сподели той. „ Когато хората са доста съществени, като да вземем за пример на сватби или погребения, постоянно имаме комедия или демон, който идва и кара хората да се смеят. “

Същото за насилието филми, сподели той. „ Дори когато снимаме доста съществени подиуми, има комедийни детайли, които се появяват на снимачната площадка, защото дяволът идва и кара хората да се смеят “, макар че тези подиуми не са във финалната версия на филмите.

„ Всъщност идващият ми филм е за комедия във филми с принуждение “, сподели Китано. Това ще бъде филм от две елементи, със личната му насилствена история, последвана от пародийна версия. „ Мисля, че мога да го накарам да работи по някакъв метод. “

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР