Японските власти работят върху начини да заобиколят ограниченията за освобождаване

...
Японските власти работят върху начини да заобиколят ограниченията за освобождаване
Коментари Харесай

Япония работи върху освобождаването на петролни запаси след искане на САЩ

Японските управляващи работят върху способи да заобиколят рестриктивните мерки за освобождение на национални запаси от недопечен нефт в тандем с други огромни стопански системи за понижаване на цените. Това са разкрили пред " Ройтерс " четирима държавни източници, осведомени с проектите.

Въпреки че министър председателят Фумио Кишида алармира готовността си през уикенда след искане от Вашингтон, четвъртият по величина покупател на нефт в света е стеснен във връзка с това по какъв начин може да работи със своите запаси, които са формирани както от частни, по този начин и от обществени ресурси, които нормално могат да се употребяват единствено във времена на дефицит.

Един от източниците е прецизирал, че държавното управление преглежда освобождение от част от държавните ресурси отвън минималното изискуемо количество като законово заобиколно решение.

Властите също по този начин преглеждат частни ресурси, които са част от националния запас, за които някои съветници настояват, че могат да бъдат освободени без ограничавания, посочи втори източник.

" Нямаме различен избор, с изключение на да измислим нещо " след искане от Съединени американски щати, показал трети източник пред " Ройтерс ". Всички източници са отказали да бъдат разпознати, защото проектът не е оповестен обществено.

Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно означи, че нищо не е решено, до момента в който Кишида сподели в събота, че държавното управление е в развой на обсъждане какво може да направи по закон.

" Ще би трябвало да променим закона си, а това ще отнеме време. Но някои настояват, че частните ресурси могат да бъдат освободени ", означи вторият източник.

" Трябва да разтеглим дефиницията, с цел да могат да бъдат освободени ", уточни формалното лице, добавяйки, че не предстоял търг.

Търговци прецизираха, че не са получавали уведомления за търг.

Японски частни компании, в това число рафинерии, държат към 175 млн. барела недопечен нефт и петролни артикули като част от стратегическия петролен запас, задоволителни за към 90 дни ползване съгласно държавната организация Jogmec, която управлява стратегическия петролен запас и ръководи освобождавания след взимане на решения.

Резервите на петролните компании са употребявани по време на войната в Персийския залив през 1991 година и след земетресението и цунамито през 2011 година Държавната част в SPR в никакъв случай не е била употребена.

Петролът Brent леко се намали в понеделник, откакто цените паднаха в петък, спад, който значително се дължи на идните блокирания в Европа, а не на проектите за освобождение на нефт.

Администрацията на Байдън насочи необикновеното искане към други огромни стопански системи да обмислят освобождението на нефт от своите стратегически запаси, откакто членове на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници неведнъж отхвърляха настояванията й за ускорение на увеличението на производството им.

Позовавайки се на държавни източници, вестник Yomiuri сподели, че Япония и Съединените щати ще координират известието за освобождението на петролни ресурси още тази седмица.

Високите цени стартират да провокират нежелана инфлация и да подкопават възобновяване от пандемията COVID-19.

Японските петролни запаси поддържаха дневна консумация на нефт за 145 дни в края на септември, съгласно публични данни, доста над минималните 90 дни, изисквани от закона.

Резервите в частния бранш са с обща стойност от 90 дни, което също надвишава условието за най-малко 70 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР