Японски професор е разработил прототип на телевизионен екран, който може

...
Японски професор е разработил прототип на телевизионен екран, който може
Коментари Харесай

Учен създаде екран, който може да се ближе

 mymotto
Японски професор е създал първообраз на ефирен екран, който може да имитира усети на храна, съобщи " Ройтерс ".

Агенцията дефинира това като още една стъпка към основаването на мултисензорно преживяване при гледане.

Устройството, наречено Taste the TV (TTTV), употребява композиция от 10 кутии, които пръскат дружно, с цел да основат усета на съответна храна. След това вкусовата проба минава върху хигиенично фолио, сложено на плосък ефирен екран, с цел да опита фенът.

В ерата на COVID-19 този тип технология може да усъвършенства метода, по който хората се свързват и взаимодействат с външния свят, сподели професорът от университета " Мейджи " Хомеи Мияшита. " Целта е да се даде опция на хората да изпитат нещо като хранене в ресторант на другия завършек на света, даже до момента в който си стоят вкъщи ", сподели той.

Мияшита работи с екип от към 30 студенти, които са основали разнообразни устройства, свързани с усета, в това число вилица, която ускорява усета на храната. Той сподели, че самичък е построил прототипа на TTTV през последната година и че направата на комерсиална версия ще коства към 100 хиляди йени (875 долара).

Потенциалните приложения включват отдалечено образование за сомелиери и готвачи, както и дегустационни игри и викторини, сподели той.

Мияшита води и договаряния с компании за потреблението на технологията му за впръскване за приложения като устройство, което може да придаде усет на пица или шоколад на филийка изгорял самун.

Студентката на " Мейджи " Юки Хоу, на 22 години, показва TTTV пред кореспонденти, като сподели на екрана, че желае да опита сладостен шоколад. След няколко опита автоматизиран глас повтори поръчката и ароматизиращи струи разпръснаха проба върху пластмасов лист.

" Това е нещо като млечен шоколад, сподели тя. Сладко е като шоколадов сос. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР