Японски геронтолози стигнаха до извода, че почти 100 процента шанс

...
Японски геронтолози стигнаха до извода, че почти 100 процента шанс
Коментари Харесай

Японски лекари съветват как да доживеем до 80

Японски геронтолози стигнаха до извода, че съвсем 100 % късмет да оцелеят до 80 имат тези, които все движат пламенно на 70 години, както и в младостта.
Експертите приказваха за резултатите от своята работа на откритата руско-японска конференция „ Курс към здравословно дългоденствие в Русия “, извършена в Москва, написа „ Росийская газета “.
От 1997 година японските учени учат скоростта на вървене при хора на възраст от 60 до 80 години. Анализът на резултатите разрешава да заключим, че човек може да разчита на дългоденствие, в случай че на възраст 70 години поддържа движение на вървене от 1,5 метра в секунда.
Ако на тази възраст човек с всекидневно движение на вървене преодолее не повече от половин метър в секунда, тогава вероятността той да живее още 10 години е единствено 15-35%. Освен това при мъжете този индикатор е по-малък, в сравнение с при дамите.
" Темпото на вървене може да служи като добър индикатор, който разрешава тъкмо да се предвижда продължителността на живота на съответен човек.
Колкото по-бързо се движи човек в нормалния за себе си режим, толкоз по-дълго ще живее ", изясни ръководителят на Японския народен център по гериатрия и геронтология, доктор Хиденори Арай.
Учените от университета Макмастър (Канада) също акцентираха ходенето като ефикасен метод да се живее по-дълго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР