Японската тенисистка Наоми Осака разкри, че визията ѝ спрямо тениса

...
Японската тенисистка Наоми Осака разкри, че визията ѝ спрямо тениса
Коментари Харесай

Наоми Осака разкри, че има нова цел и тя не е да печели

Японската тенисистка Наоми Осака разкри, че визията ѝ по отношение на тениса и живота са се трансформирали. Четирикратната шампионка от Големия шлем разкри, че към този момент се грижи повече за психическото си положение.

„ Преди задачата ми беше да печеля. Но в последно време от ден на ден си задавам въпроси в жанр: Това ще те направи ли щастлива? “ - показа Наоми Осака.

Японската състезателка имаше съществени трудности, свързани с психологично здраве през последните години. Проблемите ѝ не останаха незабелязани за света, откакто разгласи, че си взема отмора от тениса след Откритото състезание на Съединени американски щати предишното лято.

„ Преди вървях на психолози, само че в този момент започнах да го върша постоянно. Много се веселя, че съумях да намеря точния човек, който ме схваща и ми оказва помощ. Първата стъпка беше сложна, само че това ми оказва помощ. Да поискаш помощ, не значи, че си грохнал “, добави тенисистката.

„ Сега съм удовлетворена от психическото си положение. Чувствам се удобно, удовлетворена съм от пътя, който изминах. Имах сложни моменти, само че не бих трансформирала нищо “, разяснява още Наоми Осака.

Тя разгласи още, че е взела решение да пропуща конференциите в опит да се " вслуша себе си ". Японката разкри, че редица други спортисти са се обърнали към нея, единствено с цел да ѝ споделят, че са страдали „ безшумно “ по същата причина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР