Японската техника кокедама ще бъде демонстрирана за пръв път у

...
Японската техника кокедама ще бъде демонстрирана за пръв път у
Коментари Харесай

Как се монтират орхидеи по японски показват от орхидееното общество Варна

Японската техника кокедама ще бъде демонстрирана за пръв път у нас от Орхидееното общество Варна. Крум Сотиров – интернационален преподавател и специалист, ще покаже тайната на красивата аранжировка, която е използвана за всеки тип растения. Работилницата с орхидеи стартира в 11 часа на 17 март в Арт-салона на Радио Варна. Всеки колекционер може да донесе растение или орхидея и да опита техники за монтаж към масата.

„ Работилницата ще стартира със препоръки към хората, които колекционират най-масовите орхидеи – фаленопсис. Те желаят да ги отглеждат в саксия. Това е наш, човешки фасон – в природата орхидеите най-често порастват по клоните и стъблата на дърветата или даже върху камъни “, изяснява Сотиров.
Той е основател и президент на Първо орхидеено общество – организация, която популяризира познания за развъждането на орхидеи и изкуствата, свързани с тях.

В работилницата ще бъдат показани и техники за монтаж върху дърво или кора, разнообразни способи за закрепване. Входът е подаяние от 7 лева за дейностите на обществото. Ще има и колекционерски орхидеи и среди за развъждане, както и картички, фотографии и други предмети с орхидеи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР