Японската префектура Фукушима, сериозно пострадала от аварията в атомната електроцентрала

...
Японската префектура Фукушима, сериозно пострадала от аварията в атомната електроцентрала
Коментари Харесай

С $2,7 милиарда Япония превръща Фукушима в център за възобновяема енергия

Японската префектура Фукушима, съществено потърпевша от повредата в атомната електроцентрала Фукушима-1 (АЕЦ " Фукушима-Даичи " ) през 2011 година, ще бъде превърната в център за възобновима сила.

Властите в Токио приготвят план на стойност 300 милиарда йени (2,75 милиарда долара), който планува построяването в префектурата на 11 слънчеви централи и 10 вятърни парка с общ потенциал от 600 MW електрическа енергия.

Строителството на първата слънчева централа ще стартира през януари 2020 година, като се възнамерява построяването на всички уреди да завърши до март 2024 година, оповестява Bloomberg.
 $188 милиарда коства нуклеарната повреда във Фукушима
$188 милиарда коства нуклеарната повреда във Фукушима

Правителството удвои оценката на вредите

Японското държавно управление ще даде дотации в размер на 30 милиарда йени за осъществяването на този план, Японската банка за развиване и Mizuho Bank възнамеряват да обезпечат финансиране, написа вестникът Nikkei.

Изграждането на слънчеви и вятърни централи в нечиста зона след нуклеарна повреда ще спомогне за съживяването на района, съобщи Масаши Такеучи, който дава отговор за енергетиката в държавното управление на префектура Фукушима. Според него първата градска централа с мощ 20 MW ще бъде построена в град Минамисома в северната част на префектура Фукушима.
 АЕЦ Фукушима 1 затворена вечно
АЕЦ Фукушима 1 затворена вечно

Излятата морска вода, която спешните екипи употребяват за охлаждането на реакторите, има корозивно деяние и е направила основни елементи от комплекса неизползваеми

Аварията в атомната електроцентрала Фукушима-1 стана вследствие на опустошително земетресение и последвалото цунами през март 2011 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР