Японската кухня, която се вдъхновява най-вече от природата и нейните

...
Японската кухня, която се вдъхновява най-вече от природата и нейните
Коментари Харесай

Шабу-шабу: Невероятната японска екзотика

Японската кухня, която се въодушевява най-много от природата и нейните блага, е сътворила безчет вкусни предписания, които си коства да пробвате. Сред обичайно употребяваните ястия са така наречен набемоно, които се подготвят на котлон непосредствено пред гостите.

За тази цел би трябвало да разполагате с газов или различен портативен котлон и най-обикновена тенджера, която да е задоволително огромна, с цел да събере продуктите. Много добър вид е да употребявате мултикукър.

В случая Ви предлагаме рецепта за приготвянето на Шабу-шабу, което се състои от говеждо месо, зеленчуци и сос към тях. Макар изброените по-долу артикули да Ви се сторят странни, ще можете елементарно да ги намерите в профилираните азиатски магазини. Ето я самата рецепта, с която в действителност бихте изненадали своите сътрапезници:

Шабу-шабу (Говеждо със зеле и сос Даши)

Необходими артикули: 550 г говеждо месо без тлъстини, 1/2 китайско зеле, 1 връзка спанак, 1 морков, 1 филиз праз, 10 печурки, 1 пакет тофу, 300 г фиде соба или друго доста фино фиде, 1 лист от водорасли комбу, 1/4 ч. ч. бульон Даши, 2 с. л. соев сос, 1/4 ч. ч. оризов оцет, 1 с. л. мирин или саке, 5 с. л. сусамово олио.

Начин на подготвяне: Пригответе първо соса, в който след това ще можете да топите от сварените артикули. Това става като смесите соевият сос, бульона Даши, сусамовото олио, оризовият оцет и лъжицата мирин. Отделно нарежете зелето и добре почистеният спанак и ги сварете, само че поотделно.

 Продукти за Шабу-шабу

Празът се нарязва на дълги диагонални късчета, морковите на резенчета, тофуто на части, а гъбите на две. Фидето соба се сварява, като спазвате инструкциите на производителя.

Тенджерата, в която ще готвите се цялостни с вода и в нея се пуска листа комбу, който би трябвало да се извади малко преди да заври водата, тъй като в противоположен случай ще остави горчив усет.

Веднага откакто се извади водораслото, в съда се пускат всички останали артикули дружно с нарязаното на доста тънки филенца говеждо месо. Вари се до цялостната подготвеност на съставките. След това се сервират купички, в които на дъното се поставя част от свареното фиде, което се залива с месото и зеленчуците и като добавка се сервира сосът, подготвен с бульона Даши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР