Японската компания Мейджи планира се създаването на японско-български център за

...
Японската компания Мейджи планира се създаването на японско-български център за
Коментари Харесай

Японската Мейджи ще произвежда млечни продукти, заедно с държавната Ел Би Булгарикум

Японската компания " Мейджи " възнамерява се основаването на японско-български център за научно-развойна активност, който ще създава нови млечни и други артикули, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това стана ясно след среща с министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и Н.Пр. Хироши Нарахира - дипломат на Япония в България.

Стойността на инвестицията към момента не е ясна

На бизнес срещата  участваха и представители на компанията " Мейджи ", които са в България за разискването на плана. Инициативата е по отношение на отбелязване на 50 години от стартирането на българското кисело мляко на японския пазар.
 Снимка 361465
Източник:

" Тази 50-годишна връзка към този момент е част от историята на нашите страни и всички имаме отговорност към триумфа на този взаимен план ", съобщи пред медиите Никола Стоянов.
 Японската
Японската " Мейджи " ще влага в държавната компания за кисело мляко " Ел Би Булгарикум "

За японците киселото мляко е знак на България

Японската " Мейджи " е подготвена да влага в развойния център, като се планува това да бъде взаимен план с държавната компания за млечни артикули " Ел Би Булгарикум ".

Посланик Нарахира съобщи, че построяването на развоен център у нас " ще бъде и знак на дългогодишните връзки сред Япония и България ".

За японците киселото мляко е знак на България

Още напролет на 2022 година стана ясно, че Япония и България работят върху нова инвестиция в просвета и високи технологии у нас. През май 2022 година " Мейджи " разгласи предпочитание да вложи средства в лабораторията за разширение на научна и развойна активност в " Ел Би Булгарикум ".

В индустриалните пространства на българската държавна компания и в нейните лаборатории се съхраняват над 1000 варианта бактерии и повече от 100 закваски за истинското българско мляко.
 Рецепта за бизнес за милиарди в Китай: Кисело мляко от родопско село
Рецепта за бизнес за милиарди в Китай: Кисело мляко от родопско село

Как българското Момчиловци стана шлагер в азиатската страна?

Голяма част от модерната техника в компанията е японска, а доста от чиновниците в нея са били на образование в Япония.

50 години продажби на българско кисело мляко в Япония

Тази година се навършва половин век от старта на производството и продажбите на кисело мляко с името " България " в Япония. Това става допустимо откакто през 1972 година българското държавно управление позволява на японската корпорация " Мейджи Деъриз " да продава продукта.

Тогава се подписва и лицензионен контракт сред японската компания и дружество външнотърговска организация " Техника, което е предходник на " Ел Би Булгарикум ".

Днес сред " Ел Би Булгарикум " и " Мейджи " има подписани и сполучливо осъществени три лицензионни контракта, посредством които българското кисело мляко е публикувано на азиатските пазари.
 Българското кисело мляко и саламуреното сирене може да станат предпазени артикули
Българското кисело мляко и саламуреното сирене може да станат предпазени артикули

Към момента в европейския указател влизат общо 8 продукта от страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР