Японската имиграционна служба отне лиценза на школа по японски език,

...
Японската имиграционна служба отне лиценза на школа по японски език,
Коментари Харесай

Отнеха лиценза на японска езикова школа, държали окован курсист след искане да напусне

Японската имиграционна работа лиши лиценза на школа по японски език, откакто откри, че неин чиновник е задържал предишния октомври курсист от виетнамски генезис, съобщи организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

Служителят на Международния учебен институт " Нишинихон " в югозападния град Фукуока, е държал курсиста окован с верига и катанец през кръста в продължение на няколко часа. Потърпевшият е на към 25 години. Той е желал да смени школата и различията със чиновниците най-вероятно са провокирали този случай.

Това е първият път, в който организацията отстранява езикова школа от листата си с утвърдени институции от 2016 година Тогава бяха наложени по-строги разпореждания.

Тъй като учебното заведение към този момент не може да приема чужденци в продължение на пет години, организацията възнамерява да насърчи нейните почти 630 курсисти да се трансферират на други места.

Прессекретарят на шефа на просветителната институция сподели, че " сега се откриват обстоятелствата " на създалата се обстановка и не може да даде коментар.

На виетнамеца му е било неразрешено да напуща стаята си, откакто се е върнал в общежитието си. Училищният чиновник, който е задържал младия мъж, е стоял пред стаята му до идната заран, с цел да предотврати бягството му.

От учебното заведение признаха, че са задържали ученика, само че описаха държанието на сътрудника си като " смешка без неприятни планове ". Въпросният чиновник към този момент е подал оставка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР