Японската брегова охрана съобщи, че ракетата е паднала в морето. На

...
Японската брегова охрана съобщи, че ракетата е паднала в морето.
На
Коментари Харесай

Пхенян отново изстреля балистична ракета, гневен Сеул налага санкции на Русия

Японската брегова защита заяви, че ракетата е паднала в морето.

На фона на опасенията, че Русия и Северна Корея развиват все по-тесни военни връзки, Съединени американски щати и главните им азиатски съдружници Южна Корея и Япония уголемяват съдействието си в региона на сигурността, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Южна Корея е решила да наложи наказания на две съветски организации и две съветски физически лица, свързани с нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея, заяви през днешния ден южнокорейското външно министерство.

Страната ще наложи наказания и на два съветски кораба, участващи в превозването на муниции сред Северна Корея и Русия, добави министерството.

Правителството на Съединени американски щати ще провежда среща на върха сред президента Джо Байдън и президентите на Япония и Южна Корея през юли в границите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, оповестиха в това време японски медии.

В края на март Китай съобщи, че отхвърля " сляпо да поддържа глобите " против Северна Корея, откакто се въздържа при гласоподаване в Съвета за сигурност на резолюция, касаеща Пхенян.  " Настоящата обстановка на Корейския полуостров остава напрегната и безразборното налагане на наказания не може да реши казуса ", акцентира тогава Лин Цзян, представител на китайското външно министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР