Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота Като правило яйцата

...
Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота
Като правило яйцата
Коментари Харесай

Японска технология за варене на яйца! Невероятна красота

Японска технология за варене на яйца! Невероятна хубост

Като предписание яйцата са или варени, или пържени. Междувременно от този прелестен артикул можете да извършите същинско кулинарно знамение! Преди седмица посетих близка другарка, която неотдавна се върна от дълго пътешестване. Именно от нея видях това, което ще събере погледите на всички мои посетители на наближаващото празненство за рождения ми ден.

Нина е езиковед, специализира в Япония, а в свободното си време тя обича да готви. Винаги съм била удивена от нейните вкусни ястия, само че този път бях просто изумена да науча, че красивото ядене на масата – не е ултрамодерен десерт, а най-обикновени яйца, които Нина е сварила по японска технология.

Приятелката ми описа, че в Страната на изгряващото слънце не се отдава по-малко значение на типа на ястието от усета му. Ето за какво, даже и при такава елементарна кулинарна интервенция като варене на яйца, в Япония са създали личен метод.

Този трик ще възхити даже умел кулинарен специалист, а приготвянето е толкоз елементарно, че даже един възпитаник може да се оправи!

Как най-добре да приготвите яйцата?

Това е японска технология! Идеални, както за празнична вечеря, по този начин и за ежедневни закуски.

1. Това особено приспособление сигурно има своите особености. Към днешна дата този набор от съоръжения е известен освен в Япония, само че и по целия свят.

2. При този метод на варене, не е належащо да поставяте яйцата във водата и по-късно на котлона, готвенето ще се организира благодарение на това доста особено устройство. Преди готвенето формата следва да се намаже с олио.

3. На първия стадий е доста значимо да отделите жълтъците от белтъците, защото те ще бъдат приготвени на собствен ред. За тази процедура в комплекта има специфична лъжица. След това изливаме белтъците в специфични форми за варене.

4. Сега подготвяме формите затваряме ги с похлупак и ги слагаме в емайлирана купа или в тенджера за варене. На този стадий се образува красива форма на яйцето.

5. Съгласно инструкциите белтъците би трябвало да се варят за 15 минути.

6. Когато белтъците са изцяло подготвени, отстранете ги от формата. Както можете да видите, се получава корав белтък с фигурална дупка в средата. В тази дупка ще сложим жълтъците.

7. Покрийте жълтъците с капака, към този момент без прес-формата, и варете бъдещия шедьовър за още 8 минути.

8. От намазаната с олио форма е много елементарно да извадите яйцата.

9. Яйцата по японската технология са подготвени. Остава единствено да ги нарежете на идентични части.

Тази хубост може да се употребява като настрана ядене. Е, моята другарка Нина украсява с яйцата японските спагети удон.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР