Япония, Великобритания и Италия ще обявят новаторско споразумение за съвместна

...
Япония, Великобритания и Италия ще обявят новаторско споразумение за съвместна
Коментари Харесай

Япония, Великобритания и Италия създават усъвършенстван изтребител

Япония, Англия и Италия ще разгласят новаторско съглашение за взаимна разработка на нов модернизиран изтребител , разкриха пред " Ройтерс " двама източници, осведомени с въпроса.

Очаква се това да се случи още идната седмица.

За Токио и Лондон това е кулминационната точка на техните все по-тесни връзки в региона на защитата, които от своя страна дават на Англия по-голяма роля в сигурността в Азия и дават на Япония нови сътрудници в региона на сигурността, които могат да ѝ оказват помощ да се опълчи на възходящата военна мощност на прилежащ Китай.

Натискът за обединение на ръководения от Англия план за реактивен изтребител Tempest с японската стратегия за изтребители F-X беше обявен за първи път през юли. Това ще бъде първият път, когато Япония си сътрудничи със страни, разнообразни от Съединените щати, по огромен план за отбранително военно съоръжение.
 Япония удвоява разноските за защита до 2027 година
Япония удвоява разноските за защита до 2027 година

Правителството възнамерява да ги усили до 2% от Брутният вътрешен продукт, според стандарта на НАТО

Освен това към средата на декември следва Япония да показа нова тактика за национална сигурност и проект за военни поръчки.

Трупането на оръжия, което може да удвои бюджета за защита на страната до към 5% от Брутният вътрешен продукт през идващите пет години , включва ново въоръжение, като ракети с огромен обхват, предопределени да възпрат Китай от прибягване до военни дейности в и към Източнокитайско море.

Преговорите сред Япония, Англия и Италия за новия изтребител, които ще се управляват от BAE Systems Plc и Mitsubishi Heavy Industries, ще продължат през идната година, с цел да се уточнят детайлностите по плана, разясниха източниците.

Управляващата Либерално-демократическа партия на Япония преглежда и оферти за облекчение на разпоредбите за експорт на военни средства , тъй че взаимният изтребител да може да бъде изнасян, съобщи Ицунори Онодера, някогашен японски министър на защитата и авторитетен народен представител, в изявление предишния месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР