Япония вече е записала едно от най-добрите си представяния на

...
Япония вече е записала едно от най-добрите си представяния на
Коментари Харесай

В лагера на Япония се надъхват: Световното първенство едва сега започва

Япония към този момент е записала едно от най-хубавите си представяния на Световното състезание в Катар с успехите над някогашните първенци Германия и Испания, само че Такума Асано съобщи, че те към момента не са постигнали нищо. Крилото означи победния гол при триумфа над Германия с 2:1, след което последва загуба с 0:1 от Коста Рика във втория им мач от групата.

Азиатците надвиха над Испания с 2:1 в третата среща и се класираха на осминафиналите като победител в групата. Така на осминафиналите японците ще срещнат финалиста от 2018 година Хърватия на стадион „ Ал Джануб “ в понеделник.

„ Въпреки че не ги спечелихме всичките си мачове, мисля, че най-важното нещо е, че успяхме да преминем груповата фаза “, сподели Асано пред кореспонденти.

„ Сега към този момент усещам, че това се трансформира в едно ужасно Световно състезание. Но към момента не сме постигнали нищо, тъй че почтено казано, всичко стартира от в този момент “, добави той, представен от „ Ройтерс “.

Атакуващият халф Даичи Камада стартира титуляр и в трите мача до момента. Той има вяра, че напредъкът е дал на играчите убеденост, че могат да се изправят и да победят най-хубавите в Европа.

„ Успяхме да спечелим мачовете в доста сложна група и стигнахме дотук. Продължаваме в идващия кръг като първи в групата, а Хърватия като втори тим. Разбира се, те имат доста положителни играчи и са добър отбор. Но нашият състав също е страховит, тъй че считам, че имаме огромен късмет да спечелим. Надявам се, че можем да се борим и да реализираме добър резултат “, разяснява Камада.

В дуела в понеделник Япония за четвърти път в историята си ще играе на осминафинали, само че те в никакъв случай до момента не са надминавали първия кръг на етапа на елиминациите.

Асано сподели, че подобряването на този връх не е съществена тяхна упоритост.

„ Мисля, че би било ужасно, в случай че успеем да създадем пробив до четвъртфиналите, което в никакъв случай не сме реализирали до момента. Но това е единствено една от нашите цели. Ще покажем най-хубавото, с цел да спечелим идващия мач “, сподели японецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР