Япония в петък отбеляза 76 години от първата атака с

...
Япония в петък отбеляза 76 години от първата атака с
Коментари Харесай

Япония отбеляза 76 г. от атомната бомба в Хирошима

Япония в петък означи 76 години от първата офанзива с атомна бомба в света, със сдържани церемонии и отчаяние от отхвърли на уредниците на Олимпиадата да запазят минута безмълвие.

Оцелели, родственици и шепа задгранични сановници участваха на, с цел да се помолят за починалите или ранени при бомбардировките и да призоват за международен мир.
 Ръководителят на Софийската опера: Никой не е осквернявал паметника в Хирошима Ръководителят на Софийската опера: Никой не е осквернявал паметника в Хирошима
Никой не е осквернявал Мемориала на мира в Хирошима. Става въпрос за ограда, която стопира достъпа до поляната, водеща към паметника. Тов...

Опасенията от вируси оставиха встрани от събитието необятната общност, като вместо това церемонията се излъчи онлайн.

Участниците, доста от които облечени в черно и носещи маски за лице, насочиха тиха молитва в 8:15 сутринта, когато първото нуклеарно оръжие, употребявано по време на война, е било хвърлено от американски бомбардировач.

Приблизително 140 000 души са убити при бомбардировката на Хирошима, която е последвана три дни по -късно от атомната бомбардировка на Нагасаки.

В петък кметът на Хирошима и предизвести, че „ опитът е научил човечеството, че заплашването на другите като самоотбрана не е от изгода за никого “.
 В Япония ползват ново лекарство против ковид В Япония ползват ново лекарство против ковид
„ Правителството е осигурило ново лекарство, което предотвратява тежкото протичане на заболяването с цели 70% и потреблението му започв...

Премиерът Йошихиде Суга също произнесе тирада в града, само че по -късно беше заставен да се извини, че пропусна част от текста - съгласно известията за японската поддръжка за интернационалното нуклеарно разоръжаване - явно инцидентно.

43-годишната Йоко Садо, разхождайки се в мемориалния парк на мира със седемгодишния си наследник, съобщи, че неналичието на гости заради пандемията е лишила Хирошима от опцията да популяризира обръщение за мир.

„ Малко съм разочарована “, сподели тя пред AФП. " Това би било чудесна опция. " Тази година церемонията е първата, откогато интернационалният контракт за възбрана на нуклеарните оръжия влезе в действие предходната година, когато 50 -та страна ратифицира текста. Договорът не е подписан от нуклеарни страни, само че деятелите считат, че той ще има еволюционен възпиращ резултат. Япония също отхвърли да го подпише, заявявайки, че съглашението няма да има никаква тежест без присъединяване от страни с нуклеарно въоръжение. Но страната също е в внимателно състояние, защото е под нуклеарния чадър на Съединени американски щати, като американските сили дават отговор за нейната защита.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР