Япония ще вдигне от 7 септември дневния си таван на

...
Япония ще вдигне от 7 септември дневния си таван на
Коментари Харесай

Япония ще вдигне дневния си таван на пристигащите в страната до 50 000 от 7 септември


Япония ще вдигне от 7 септември дневния си таван на идващите в страната до 50 000 души от сегашните 20 000 - по-нататъшно намаляване на строгия граничен надзор поради COVID-19, съобщи министър председателят Фумио Кишида, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32085
Тъй като страната изостава спрямо другите огромни стопански системи при отварянето си за задгранични туристи, към този момент няма да бъде нужно те да обикалят с екскурзовод, сподели Кишида на конференция.

" Видяхме, че интернационалният продан набира мощ в разнообразни елементи на света. Повишаваме дневния таван за новопристигащи до 50 000 от 7 септември, с цел да се впишем в наклонността и да сме сигурни, че ще се усетят изгодите от слабата йена ", добави японският министър председател.

Япония на процедура затвори вратите си за задгранични жители и е подложена на критика, че този ход е прекомерно непоколебим, само че в последно време последователно облекчава ограниченията с напредването на имунизационната акция. От 7 септември идващите от чужбина пасажери, които са с минимум три дози ваксина, няма да са длъжни да показват негативен тест за ковид.

Сега новопристигащите би трябвало да показват негативен тест, изработен най-вече 72 часа преди да заминат.

Японският министър председател работи отдалечено от формалната си резиденция, откогато даде позитивен тест за ковид по-рано този месец. Той се върна на работа в кабинета си през днешния ден.

Япония към момента се бори със седмата си коронавирус вълна, само че Кишида се пробва да резервира стопанската система. Затова държавното управление не постанова ограничаващи ограничения, макар рекордно високия брой нови случаи на ковид, отбелязва Киодо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР