Япония съобщи в четвъртък, че за първи път от началото

...
Япония съобщи в четвъртък, че за първи път от началото
Коментари Харесай

Япония регистрира за първи път над 15 000 нови случая на Covid-19



Япония заяви в четвъртък, че за първи път от началото на пандемията страната е записва над 15 000 нови случая на ковид в границите на един ден.

Според данните от японските префектури през последните 24 часа са регистрирани 15 182 нови случая на Covid-19, с което общият брой на случаите в страната доближи 987 083 от началото на пандемията. В същото време още осем души са умряли вследствие на ковид, което значи, че общият брой на умрелите в страната към този момент е 15 254.

Въпреки непрестанно възходящия брой на случаите на ковид, японският министър председател Йошихиде Суга съобщи, че държавното управление не обмисля въвеждането на изключително състояние на национално равнище.

Коментарите му идват, откакто министърът на стопанската система Ясутоши Нишимура предложи управляващите да вкарат изключителното състояние допълнително префектури, с цел да предотвратят по-нататъшното предаване на ковид.

В момента шест от японските префектури, в това число Токио, са сложени под тези специфични ограничения, които неотдавна бяха удължени до 31 август.

Броят на коронавирусните инфекции в Олимпийската столица Токио набъбна с повече от 5000 през последните 24 часа, като сложи нов връх за втори следващ ден, заяви в четвъртък японската телевизия NHK.

Преди ден случаите в японската столица се усилиха с 4116.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР