Япония регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване за 24

...
Япония регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване за 24
Коментари Харесай

Япония отбеляза нов рекорд по брой на заразените за 24 часа

Япония записва рекорден брой нови случаи на заразяване за 24 часа и министър председателят Йошихиде Суга разгласи най-високата степен на заплаха, само че не заяви за въвеждане на нови ограничаващи ограничения, съобщи Асошиейтед прес.

Здравното министерство заяви за 2179 нови случая, с които за пръв път бе прекрачена границата от 2000 новозаразени. Предишният връх по брой на новозаразените беше маркиран на 14 ноември с 1723 случая. Токио надвиши през днешния ден и досегашните оптимални индикатори от 500 случая за 24 часа, втори следващ връх, откакто предходният ден означи 493 случая.

Макар и ниски спрямо други страни, цифрите демонстрират завръщане на пандемията на японските острови, където не се вършат всеобщо проби, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Призовавам японският народ да взима редовно ограничения като носене на маска ", добави Суга. Според него е желателно маските да се носят даже по време на диалози в ресторант.

Според японската социална телевизия Суга е свикал съвещания на специалисти през днешния ден и на следващия ден, на които ще разиска възходящия брой на случаите на ковид, преди държавното управление да разиска спомагателни ограничения. Премиерът разгласи, че ще поддържа префектурите, които приканват предприятията да затварят по-рано и сподели, че би трябвало да се обмислят ограничавания като възбрана за събиране на повече от четирима души в заведенията за хранене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР