Япония регистрира още 82-ма заразени с новия коронавирус (COVID-19), с

...
Япония регистрира още 82-ма заразени с новия коронавирус (COVID-19), с
Коментари Харесай

Рекордно нарастване на заразените в Токио

Япония записва още 82-ма инфектирани с новия ковид (COVID-19), с което общият брой на инфектираните в страната към този момент е 2 518 души, в това число 712 пасажери и членове на екипажа на круизния лайнер Diamond Princess, който беше карантиниран предишния месец, оповестява японската национална телевизия NHK.

От 82 новозаразени в Япония, в столицата Токио са регистрирани 68 души, като това е най-големият брой инфектирани в столицата в границите на 24 часа.

Министърът на икономическото възкръсване Ясутоши Нишимура, който дава отговор за националния отговор на COVID-19, в това време съобщи, че оповестяването на изключително състояние на този стадий не е належащо.

На 27 март градската администрация на Токио сътвори работна група за битка с ковид. От своя страна губернаторът на Токио Юрико Койке прикани жителите да останат у дома през идния уикенд, като добави, че в противоположен случай столицата може да се сблъска с риска от " избухливо повишаване " на броя на новозаразените.

В международен мащаб, съгласно данните на Университета " Джонс Хопкинс ", са регистрирани над 669 000 инфектирани с ковид, а умрелите са повече от 31 000 души. Над 145 000 души са се възстановили. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР