Япония преоборудва в самолетоносач за стелт F-35B кораба-хеликоптероносач Изумо, съобщават

...
Япония преоборудва в самолетоносач за стелт F-35B кораба-хеликоптероносач Изумо, съобщават
Коментари Харесай

Япония преоборудва кораба Изумо в самолетоносач за стелт F-35B

Япония преоборудва в самолетоносач за стелт F-35B кораба-хеликоптероносач " Изумо ", оповестяват държавни източници, защото Токио е изправен пред морска агресия на Китай и ракети от Северна Корея, оповестява " Ройтерс ".

Япония не е имала самолетоносачи след провалянето си пред Втората международна война през 1945 година Преоборудването на " Изумо " е ориентирано към подготовката за сюжет, в който пистите в Япония са унищожени от набези с ракети и за подсилване на защитата на Япония към югозападните острови, където военноморската активност на Китай се е нараснала.

F-35B могат да изхвърчат и да се приземяват отвесно и разрешават преоборудването на кораба. " Изумо " е 248 метра и е най-големият японски боен транспортен съд, екипиран с плоска палуба и планиран с асансьорът към палубата от хангара.

" Що се отнася до защитната ни позиция, ние непрестанно организираме разнообразни опити. Не сме взимали решение за Ф-35Б или реновиране за политане на изтребители от " Изумо " ", кометира министърът на защитата Ицунори Онодера.

" Изумо " има кораб-близнак с името " Кага ". Япония постоянно е прави взаимни учени със Съединени американски щати и техни самолетоносачи през последните месеци. Правителствен източник назовава такива учения " чудесна опция да забележим със личните си очи по какъв начин Съединени американски щати работят със своите самолетоносачи ".

Член 9 от японската пацифистка конституция, в случай че се одобри безусловно, не разрешава поддържането на въоръжените сили. Японските държавни управления обаче го поясняват по този начин, че да разреша самоотбрана.

Притежанието на самолетоносач може да повдигне въпроса за конституционност, разясняват източници, тъй че държавното управление би трябвало да се заеме с казуса в новата си стратегия за национална защита, която би трябвало да бъде формирана до края на 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР