Япония поиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения

...
Япония поиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения
Коментари Харесай

Япония поиска йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения кораб

Япония изиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения транспортен съд в Червено море. Последната информация е, че двама от моряците са българи.

Корабът е английска благосъстоятелност, само че се ръководи от японски оператор. На борда няма японци, само че Токио осъди отвличането и прикани моряците да бъдат пуснати. Йеменските бунтовници са съдружници на Иран и врагове на Израел.

Те настояват, че корабът е израелски. За екипажа техен представител сподели, че „ с моряците се отнасяме съгласно ислямските правила и полезности ”. Бунтовниците обясниха, че корабът е откаран до йеменско пристанище.

В неделя вечерта палестинската терористична формация „ Хамас ” похвали бунтовниците за отвличането на плавателния съд. Пред Нова министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разяснява какво е известно все още.

„ По непотвърдена информация двама са българите на борда на отвлечения транспортен съд, единият е капитан. Изясняваме цялата обстановка. Във всички такива случаи сме в тясна връзка с нашите партньорски служби и тези на територията на България ”, посочи той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР