Япония отново е на първо място в света в класацията

...
Япония отново е на първо място в света в класацията
Коментари Харесай

Япония пак е №1 по цифровизация

Япония още веднъж е преди всичко в света в класацията на страните във връзка с цифровизацията, сочи изследване, показано за първи път по време на Източния стопански конгрес, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.

Според изследването Япония е преди всичко, Естония на второ място, Исландия на трето. Финландия и Дания също са в челната петица. Високото равнище на цифрово развиване се характеризира с съществуването на интернет (широколентов и мобилен), броя на потребителите и равнището на компютризация на популацията.

Русия в класацията е на 27 място, Китай – на 28 място. Швейцария и Австралия са надлежно на 29 -то и 30 -то място.

Съединени американски щати заема 24 -та позиция в рейтинга. Италия е 25 -та, Словения е 26 -а.

В дъното на класацията на страните са Туркменистан (51-то място), Таджикистан (50), Киргизстан (49). Последните пет също включват Индия (48) и Узбекистан (47).

Индексът е изчислен за 51 страни, които са членове на най-малко една от следните организации: Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Оперативно-наблюдателно дело, БРИКС.

Източният стопански конгрес се организира на от 2 до 4 септември във Владивосток. Основната му тематика тази година са новите благоприятни условия за Далечния изток в изменящия се свят.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР