Япония откри, че притежава още 7 000 острова. По време

...
Япония откри, че притежава още 7 000 острова. По време
Коментари Харесай

Япония откри, че притежава още 7 000 острова

Япония откри, че има още 7 000 острова. По време на първото броене от 36 години насам специалисти открили, че на територията на страната има 14 125 острова – или близо двойно повече от считаното до момента – малко над 6 800.

Новото изобретение не трансформира общата повърхност на Япония, само че демонстрира напредъка в технологиите. По време на новото броене е употребен способ за цифрово картографиране, който е обезпечил по-детайлен аспект, описаха експерти. Властите предизвикаха новото проучване на територията  след съществени рецензии, че данните от 1987 година са прекомерно остарели и ненадеждни.

Японските острови се продават. и то не от през днешния ден. Масаши Сада, един от най-популярните фолклорни реализатори на Япония, е горделив притежател на остров в родината си. Той споделя, че се е влюбил в парцела си през далечната 1977 година още преди да го е видял. Един ден, негов другар, работещ в малкия екран в Нагасаки просто му се обадил с въпроса дали желае да купи остров.

„ Моето потомство е израснало с истории като Робинзон Крузо, Том Сойер и Хъкълбери Фин, тъй че за мен един ненаселен остров звучеше като фантазия. Веднага споделих „ Ще го купя, ще го купя “. Аз единствено попитах къде и по кое време “ добавя Сада.

Приказният парцел се споделя Утаджима и е сврян в залива Омура, отвътре на Нагасаки. Размерите му са на футболно игрище, покрито с миртови дървета и е коствал на притежателя си 280 000 $.

Хубавата вест е, че има още острови в архипелага, които чакат да станат благосъстоятелност на други мечтатели като Масаши Сада. И то против напълно преференциална цена – толкоз, колкото бихте платили за апартамент в Токио. Тяхната природа варира: от Садо,
северен остров на средновековен заточеник,
до Хашима – островът на злодеят от кино лентата за Джеймс Бонд, Skyfall от 2012 г.; от мистичните гори на планинската Якушима до субтропическата топлота на веригата Риукиу.

Исторически видяно, животът на островите значи първобитно битие, посредством лов на риба и земеделие – съществуване, което към момента се среща на 418-те обитаеми острова. Тъй като популацията им понижава, някои от тези острови постепенно се прераждат като частни домове. Брокерът от организация Aqua Styles, Маса Сато е главният дилър на японските острови от архипелага и споделя, че пазарът не е ликвиден – на година се продавали приблизително по два острова, а купувачите били наследници на умряли жители или възрастни хора, които са ги купували по време на имотния балон през 80-те години на предишния век. Цената, която продавачите афишират обаче нормално е много по-висока от действителната и когато схванат това, хората стартират да я понижат до момента в който съумеят да продадат, споделя Сато.

Хубавото е, че в Япония няма ограничавания за задграничните купувачи и все пак, запитванията били повече, в сравнение с покупко-продажбите. Сред островите, които провокират интерес са Комарияма – дребен остров на юг от, който коства 1,4 млн.долара и по-скъпите Айно Джима, Тачибана и Убанари.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР