Япония отбеляза рекорден дневен брой жертви на КОВИД-19, на фона

...
Япония отбеляза рекорден дневен брой жертви на КОВИД-19, на фона
Коментари Харесай

Япония отбеляза рекорден дневен брой жертви на коронавируса

Япония означи рекорден дневен брой жертви на КОВИД-19, на фона на вълна от дължащи се на Омикрон смъртни случаи, която може да продължи и през април, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30737
За последното денонощие в страната бяха маркирани 271 жертви, като броят на умрелите надвишава 200 за трети следващ ден. Броят на смъртните случаи от началото на месеца доближи 2446.

Група здравни специалисти предизвестиха тази седмица, че повишаването на броя на случаите евентуално е достигнало пик, само че броят на одобряваните в болница и умрелите евентуално ще продължи да нараства, изключително измежду възрастните. Професор Хироши Нишиура от университета в Киото пресметна, че вълната от случаи на Омикрон евентуално ще отнеме живота на 4339 души от януари до 20 април, като над 70 на 100 от жертвите ще са измежду навършилите 80 години. Този брой може да намалее според от броя на поставените бустерни дози, добави специалистът.

Премиерът Фумио Кишида даде обещание да форсира програмата за слагане на бустерни дози. До момента единствено 12 на 100 от живеещите в страната са получили трета доза.

На извършеното през днешния ден съвещание експертната група към държавното управление е одобрила запазването на строгите ограничения против разпространяването на ковид в 17 префектури, в това число Осака, заяви министърът по икономическото възобновяване Дайширо Ямагива, представен от ТАСС. Мерките ще останат в действие до 6 март в общо 31 от 47-те префектури на страната. В други пет те ще бъдат анулирани на 20 февруари, както беше планувано по-рано.

Броят на инфектираните за последния ден надвиши 95 хиляди, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30737  Д-р Симидчиев: Ваксинационната акция е в най-ниската си точка Д-р Симидчиев: Ваксинационната акция е в най-ниската си точка  Южна Корея означи рекорден брой инфектирани с COVID-19 Южна Корея означи рекорден брой инфектирани с COVID-19  4626 новозаразени с ковид у нас 4626 новозаразени с ковид у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР