Япония обяви за престолонаследник 54-годишния принц Фумихито, година и половина

...
Япония обяви за престолонаследник 54-годишния принц Фумихито, година и половина
Коментари Харесай

Япония обяви за престолонаследник брата на император Нарухито

Япония разгласи за престолонаследник 54-годишния принц Фумихито, година и половина откакто огромния му брат 60-годишния Нарухито стана император.

На гала в Императорския замък в Токио император Нарухито, който се възкачи на трона през май 2019 година, разгласи за престолонаследник Фумихито, който е прочут и като принц Акишино.

"Искрено премислям отговорностите си като престолонаследник и ще извършвам отговорностите си ", сподели облеченият в обичайната оранжева тога Фумихито пред император Нарухито и императрица Масако.

Церемонията трябваше да се състои през април, само че беше отсрочена поради пандемията от новия ковид. Повечето присъстващи през днешния ден носеха маски.
Дъщерята на императорската двойка Аико не може да наследи трона, защото по закон той се предава единствено по мъжка линия. Япония не възнамерява да трансформира този закон, макар че съгласно допитвания доста японци поддържат опцията тронът да се наследява и от дами.

През април 2019 година бащата на Нарухито император Акихито постави завършек на 30-годишното си царуване с първата абдикация на японски император от 202 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР