Япония мести мобилна система за противоракетна отбрана на северния остров

...
Япония мести мобилна система за противоракетна отбрана на северния остров
Коментари Харесай

Япония мести противоракетна система заради Северна Корея

Япония мести мобилна система за противоракетна защита на северния остров Хокайдо в база покрай севернокорейски ракетни направления, оповестява „ Франс прес ", представена от news.bg.

Министърът на защитата Итунори Онодера разяснява, че системите Patriot Advanced Capability-3 са ситуирани в базата Хокодате в южната част на Хокайдо " като защитна мярка ", част от държавните подготовки за възможна изключителна обстановка.

Преместването е във връзка със севернокорейската ракета изстреляна предходната седмица. Ракетата прелетя над южната част на Хокайдо и се приземи в Тихия океан, край източното крайбрежие на острова.

PAC-3 е преместена от друга база в град Якуму на Хокайдо, на към 80 километра североизточно от Хакодате. Системата има диапазон от към 20 километра.

Още четири японски PAC-3, които значително се употребяват за отбрана на столичния район, са преместени в югозападна Япония неотдавна, откакто Северна Корея предизвести, че изпраща ракети към територията на Съединени американски щати в Гуам.

Япония сега разполага с двустепенна система за противоракетна защита. Първо, стандартите ракети прехващачи основани на разрушители в Японско море ще се опитат да смъкват ракетите в средата на полета им. Ако това не е сполучливо, PAC-3 ще се опитат да ги прихванат.

Конституцията на Япония, която лимитира потреблението на мощ единствено за самоотбрана, разрешава на военните да смъкват ракети, които се насочат към Япония, или остатъци, падащи на японска територия.

Онодера съобщи, че нов закон за сигурността, признат през 2015 година, може да разреши да се смъкват ракети, летящи към Гуам, в случай че това съставлява сериозна опасност за сигурността на Япония и нейния максимален съдружник - Съединени американски щати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР