Япония има опасения от руска инвазия, по време на която

...
Япония има опасения от руска инвазия, по време на която
Коментари Харесай

Япония се готви за руска инвазия на о. Хокайдо

Япония има опасения от съветска инвазия, по време на която ще се разгърне борба сред Москва и Токио за остров Хокайдо. Това изказване направи японският военачалник Юки Ямашита на страниците на портала Shukan Gendai.

„ Руската инвазия в Хокайдо е тип изключителна обстановка,  за която би трябвало да стартираме да со готвим занапред. В центъра на сходен сюжет за офанзива е острото опълчване сред Съединени американски щати и Русия. При следващо увеличение на степента на тази борба в нейна най-важна сцена ще се трансформира акваторията на Охотско море, което стига до крайбрежията на “, споделя военачалник Ямашита).

Журналистите на Shukan Gendai от своя страна означават, че никой не може да планува по-нататъшните дейности на Русия, тъй че е разумно Токио да преглежда Москва като евентуален противник. Като причини в интерес на тази позиция се дава решението на съветските управляващи да разгласят Япония за „ недружелюбна страна “, както и изказването на водача на „ Справедлива Русия “ Сергей Миронов по отношение на претенциите на Москва към о. Хокайдо. То беше оповестено на формалния уебсайт на партията на 1 април. Тогава Миронов съобщи, че „ всяка страна, в случай че желае, може да предяви териториални искания против комшия “.

„ Според редица специалисти Русия има всички права върху остров Хокайдо. Тази тематика към момента не е била наранена в Москва на публично равнище, само че в този момент е невероятно да се каже накъде Токио ще поведе курса на борба и по какъв начин Русия ще би трябвало да реагира на това “, разяснява още той.

Междувременно Кремъл през днешния ден вкара в черния си лист премиера на Япония Фумио Кишида и на още 62 японски жители като им наложи възбрана да влизат в страната, заяви през днешния ден съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

" Правителството на Фумио Кишида води невиждана антируска акция и позволява неприемлива изразителност по адрес на Руската федерация, включително клюки и директни закани. Тя е подкрепена от публични фигури, специалисти и представители на министерството на външните работи на Япония, които напълно застават на страната на Запада във връзка с нашата страна. Токио предприе и на практика стъпки, които имат за цел да разрушат добросъседските връзки и нанесоха вреди върху стопанската система и интернационалния престиж на нашата страна “, се споделя в изказването на съветското външно министерство.

Досега Япония одобри няколко пакета наказания против Русия по отношение на войната в Украйна. Индивидуални наказания бяха наложени на над 500 съветски жители, измежду които представители на държавното управление, служители и предприемачи. Освен това Япония замрази активите на редица съветски банки - " Откритие ", " Совкомбанк ", ВТБ, ВЕБ (руската банка за развитие), " Русия ", " Сбербанк " и " Алфа банк ", а също и на 30 съветски организации и компании, написа Българска телеграфна агенция.

Руското външно министерство уточни, че предвид на това е взето решение да се наложи възбрана за влизането в страната на 63 японски жители. Освен премиера Фумио Кишида, в черния лист попадат основният секретар на държавното управление Хирокадзу Мацуно, министрите на външните работи и на защитата, Йошимаса Хаяши и Нобуо Киши, както и редица други високопоставени представители на японските управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР