Япония и JAXA, космическата администрация на страната, от десетилетия се

...
Япония и JAXA, космическата администрация на страната, от десетилетия се
Коментари Харесай

Япония се готви да добива слънчева енергия от Космоса до 2025

Япония и JAXA, галактическата администрация на страната, от десетилетия се пробват да създадат допустимо добиване на слънчева сила от Космоса. През 2015 година страната направи пробив, когато учени от JAXA сполучливо изпратиха 1,8 киловата сила, задоволителна за зареждане на електрическа кана, на повече от 50 метра до безжичен правоприемник. Сега Япония е подготвена да направи идната крачка напред към действителното въвеждане на технологията.    Nikkei оповестява, че японско публично-частно партньорство ще се опита да добие слънчева сила от Космоса още през 2025 година Проектът, управителен от Наоки Шинохара, професор от Университета в Киото, който работи върху галактическата слънчева сила от 2009 година, показва Engadget, ще разположи в орбита набор от дребни спътници. След това екипът ще се опита да изпрати слънчевата сила, която те събират, към наземни приемни станции на стотици километри.   

Използването на орбитални слънчеви панели и микровълни за изпращане на сила към Земята е препоръчано за първи път през 1968 година Оттогава няколко страни, в това число Китай и Съединени американски щати, са вложили доста време и средства за осъществяване на концепцията.
Технологията е привлекателна, защото орбиталните слънчеви панели съставляват евентуално безграничен източник на възобновима сила. В Космоса слънчевите панели могат да събират сила без значение от интервала на деня и времето, а с помощта на потреблението на микровълни за лъчение на създаваната от тях сила, облаците също не са проблем.     Въпреки това, даже в случай че Япония сполучливо разположи своите орбитални слънчеви панели, технологията към момента ще бъде по-близо до научната фантастика, в сравнение с до действителността. Това е по този начин, тъй като производството на масив от спътници, който може да генерира 1 гигават сила - или почти колкото един нуклеарен реактор, би коствало към 7 милиарда $ с наличните сега технологии.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР