Япония и Хърватия се изправят в петия осминафинал от Мондиал

...
Япония и Хърватия се изправят в петия осминафинал от Мондиал
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: Япония vs Хърватия 1:1, мачът е в продължения

Япония и Хърватия се изправят в петия осминафинал от Мондиал 2022 и играят. Дайсън Маеда шокира международния вицешампион в 43-ата минута с гол. Иван Перишич изравни резултата в 56-ата минута.

" Самураите " стартираха по-мобилизирано и във втората минута можеха да открият резултата. Централният бранител Танигучи получи центиране в наказателното поле, извиси се над всички и нанесе удар с глава, който мина настрана от вратата. В осмата минута Иван Перишич наказа неточност на японците и стреля към вратата, само че стражът Гонда отрази удара.

В 26-ата минута Бруно Петкович беше изведен чудесно в наказателното поле на Япония и реши да комбинира през защитник на противника с Перишич, само че много нескопосано и опропасти заплахата за " ватрените ".

Хърватите направляваха повече топката последователно, само че това не им спомагаше да стигат до още благоприятни условия пред вратата на Гонда. Какъв късмет за японците се откри в края на полувремето, когато Дайчи Камада беше изведен отлично от Уатару Ендо, финтира Юранович и стреля от десетина метра към вратата на Ливакович, само че прати топката над нея.

Две преди края на първата част а зиатците извършиха заучено от ъглов удар, а Хърватия се провали мощно, откакто Гвардиол не попречи на Маеда да довкара от близко и той го стори - 1:0 за Япония.

Секунди след подновяването на играта през втората част японците имаха късмет да удвоят своя актив посредством Камада, само че ударът на японеца отиде извън. В 49-ата Матео Ковачич опита атрактивно осъществяване, с което да шокира Гонда, само че не съумя. Три след това  " ватрените " желаеха дузпа след единоборство сред Танигучи и Петкович, само че реферът остана безгласен.

В 56-ата натискът на " огнените " даде резултат.  " Ватрените " изравниха резултата, откакто топката беше центрирана в наказателното поле на Япония от Деян Ловрен. Ито закъсня да блокира Перишич, който стреля от разстояние с глава, само че и прекомерно класно, с цел да преодолее Шуичи Гонда - 1:1.

При ответното нахлуване пък Ватару Ендо стреля с парабола към хърватската врата, само че Ливакович с ефектна интервенция мазета в корнер. В 63-ата пък Лука Модрич и Шуичи Гонда сътвориха представление за феновете в тази обстановката, откакто халфът на Реал Мадрид стреля извънредно класно от воле, само че Гонда се една ръка отрази удара на Модрич.

В 66-ата пък резервата Анте Будимир имаше страхотна обстановка, откакто беше непокрит при центриране и ударът му с глава някак отиде навън. Единадесет след това Мая Йошида позволи неточност при сгрешен пас и даде на Перишич, който напредна. Играчът на Тотнъм бутна вляво пред Томиасу и шутира, само че бранителят на Арсенал леко блокира топката, която мина настрана от японската врата.

Донякъде разумно, в хода на заключителните минути темпото от двата тима спадна, откакто те не желаеха да рискуват, с цел да не се реши всичко в постоянното време и разумно мачът отиде в продължения. Първият късмет в тях беше на сметката на " сините ". Топката беше подадена към Шого Танигучи, чийто удар с глава отлетя навън.

ET /

1:0 Маеда (43)

1:1 Перишич (56)

Рефер: Исмаил Елфат

Стадион: " Ал Джануб " (Ал-Уакра)

Стартови сформира:

Япония:  12. Шуичи Гонда - 16. Такехиро Томиясу, 22. Мая Йошида (К), 3. Шого Танигучи - 14. Джуня Ито, 6. Уатару Ендо, 13. Хидемаса Морита, 5. Юто Нагатомо, 8. Ритсу Доан, 25. Даизен Маеда ⚽, 15. Даичи Камада

LINE-UP
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР