Японецът Шоджи Моримото има професия, която за много хора изглежда

...
Японецът Шоджи Моримото има професия, която за много хора изглежда
Коментари Харесай

Японецът, който получава пари, за да не прави нищо

Японецът Шоджи Моримото има специалност, която за доста хора наподобява като сбъдната фантазия - заплащат му да не прави съвсем нищо.

38-годишният гражданин на Токио взима по 10 000 йени (около 100 щатски долара) на резервация, с цел да съпровожда клиентите си като сателит.

„ По принцип се давам чартърен. Работата ми е да бъда на всички места, където клиентите ми желаят и да не върша нищо съответно “, споделя Моримото пред Ройтерс, добавяйки, че е провел към 4000 сесии през последните четири години.

Моримото може да се похвали с близо четвърт милион почитатели в Twitter, където намира множеството си клиенти. Приблизително една четвърт от тях поддържат непрекъснати контакти с него, в това число един, който го е наел 270 пъти.

В работата си той се е сблъсквал с всевъзможни случаи, в това число и с човек, който го е наел, с цел да играят дружно на катерушки в парка. Освен това е махал през прозореца на влака на изцяло чужд, който желал да има спедитор.

Моримото обаче не приема всевъзможни поръчки. Той е отхвърлял оферти да реалокира ледник и да отиде в Камбоджа и също по този начин не приема молби със полов темперамент.

Преди Моримото да откри същинското си предопределение, той е работил в издателска компания и постоянно е бил укоряван, че не прави нищо.

„ Започнах да се чудя какво би се случило, в случай че дава способността си да не върша нищо като услуга на клиентите “, споделя той.

Партньорският бизнес в този момент е единственият източник на приходи на Моримото, с който той устоя жена си и детето си. Въпреки че отхвърля да разкрие тъкмо какъв брой печели, той твърди, че се вижда с към един или двама клиента дневно. Преди пандемията обаче те били по трима или четирима.

Моримото постоянно размишлява върху странния темперамент на работата си и слага под въпрос обществото, което цени продуктивността и се присмива на безполезността.

„ Хората са склонни да мислят, че моето „ правене на нищо “ е скъпо, тъй като в действителност е потребно за някой различен. Но е добре в действителност да не върша нищо. Не е нужно хората да бъдат " потребни " по някакъв характерен метод “, споделя той. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР