Януари постави рекорд от началото на пандемията в Кипър по

...
Януари постави рекорд от началото на пандемията в Кипър по
Коментари Харесай

Черен Covid рекорд в Кипър през януари

Януари сложи връх от началото на пандемията в Кипър по брой смъртни случаи от Covid-19, регистрира оповестеният в петък народен отчет на здравното министерство за епидемиологичната конюнктура. Експертите сигнализират и че най-вече новозаразени през последните две седмици са деца и юноши.

Рекордните 96 смъртни случаи, дължащи се на ковид като съществена причина, са регистрирани през януари. Общо 104 души, които са имали Covid-19, са умряли през месеца, се прецизира в отчета.

Досега най-вече заболели, изгубили борбата с вируса - 95, имаше през август предходната година.

70% от умрелите през предишния месец не са били имунизирани, показват още здравните специалисти.

Започналата през януари наклонност за понижаване на ежедневния брой на позитивните случаи на ковид е спряла през последните две седмици, демонстрират данните в отчета.

От направените близо 1,5 млн. PCR и бързи проби в интервала от 19 януари до 2 февруари са открити малко над 31 000 новозаразени, чиято междинна възраст е 31 години.

Най-много – съвсем 34% от тях, са деца и младежи до 19-годишна възраст. Експертите изясняват високия им дял със забележителното увеличение на тестванията в учебните заведения.

С ковид бе диагностициран в петък и здравният министър Михалис Хаджипанделас. Той разгласи, че има леки признаци, защото е имунизиран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР