Януари по дефиниция е месецът, в който повечето активни шофьори

...
Януари по дефиниция е месецът, в който повечето активни шофьори
Коментари Харесай

Време за винетки: за какво да внимавате?

Януари по формулировка е месецът, в който множеството дейни водачи възобновяват винетките за своите транспортни средства. По данни на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) през първите два месеца на годината изтичат близо 765 000 годишни електронни винетки за леки коли. Не са рядко обаче случаите, в които човек може да не помни или да допусне неточност в попълването на документа си за напредване по пътната мрежа на България, което от своя страна да докара до неприятни санкции.

За какво да внимавате, когато си купувате винетка?

При въвеждане на данните на автомобила не би трябвало да забравяте, че буквените знаци от регистрационния номер се изписват единствено с основни букви. Те могат да бъдат както на латиница, по този начин и на кирилица, при изискване, че образно същите изцяло подхождат на знаците в регистрационния номер. Една от най-често срещаните неточности обаче при въвеждането на регистрационния номер на автомобила е размяната на 0 (нула) и О (буква О), които не са взаимозаменяеми. За това и от АПИ поучават постоянно да проверявате за вярното изписване на всички знаци преди дефинитивно да платите своята винетка.

Какво може да извършите при неверно въведена информация?

Ако въпреки всичко сте позволили неточност в изписването на регистрационния номер, АПИ обезпечава опция тя да се поправи посредством подаване на заявление за смяна. Корекцията може да бъде направена даже и при вероятно налагане на санкция, при положение, че тя се отнася за регистрационния номер, категорията на пътното транспортно средство или страната, в която е записано. По този метод наложените санкции могат да бъдат анулирани, а данните във винетката - поправени.

Как да ревизирате валидността?

Най-големият риск остава да забравите, че срокът на винетката ви изтича. Валидността ѝ можете да ревизирате когато и да е на уеб страницата на , а всички водачи, закупили винетката си от Yettel, като се изключи уикенд винетките, получават напомнящо известие за нуждата от възобновяване им. За по-голямо успокоение, операторът дава опция да закупите новата винетка до 30 дни преди датата, от която е годна, без значение дали е уикенд, седмична, месечна, тримесечна или годишна.

Как да си купите бързо и елементарно е-винетка от Yettel?

Операторът дава опция на всички водачи да си обезпечат пътния документ без регистрация и , както и от магазините на компанията в цялата страна. Ако сте клиент на телекома, имате опция да се възползвате и от още по-удобната алтернатива за обезпечаване на е-винетка, даже в случай че към този момент сте на път - през мобилното приложение на Yettel.

Първата стъпка е да селектирате категорията на вашето транспортно средство, като може да избирате сред лек автомобил с позволена оптималната маса до 3,5 т и каравана, и ремарке. След това въвеждате данните на транспортното средство, както и стремежи интервал на годност. Последната стъпка е самото заплащане, което става с банкова карта. След сполучливо заплащане ще получите удостоверение посредством SMS или имейл, в случай че сте дали своя електронен адрес, в което можете да сверите данните си, с цел да сте спокойни при идващото пътешестване - регистрационен номер на автомобила, период и начална дата на годност на винетката.

Закупуването на винетка от магазин на оператора още веднъж е в три стъпки. След като посетите комфортен за вас обект на Yettel , подавате данните за вашето транспортно средство и заплащате сумата в брой или с банкова карта.

Цените на винетките остават без смяна по отношение на предходната година - годишната коства 87 лв., тримесечната е 48 лв., месечната - 27 лв., седмичната - 13 лв., а за един уикенд би трябвало да заплатите 9 лв..

Повече информация за покупката на електронни винетки от Yettel може да откриете  , като тази услуга се предлага и за , които имат опция да задействат огромен брой винетки по едно и също време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР