Янко Илиев осигури четвъртия медал за България на Европейското първенство

...
Янко Илиев осигури четвъртия медал за България на Европейското първенство
Коментари Харесай

Янко Илиев си осигури минимум бронзов медал на европейското по бокс за юноши и девойки

Янко Илиев обезпечи четвъртия орден за България на Европейското състезание по бокс за юноши и девойки в Плоещ, Румъния. Под наставленията на олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и на Пейчо Багдатов, той отхвърли сърбин за място на полуфиналите.

В категория до 52 кг геният ни се поздрави с безапелационен триумф над Никола Богатиноски. Срещата бе прекъсната в третия рунд след явната доминация на Илиев. Така той си обезпечи най-малко бронзово отличие, а на полуфинал през днешния ден от 17:30 часа ще се изправи против представителя на домакините Фабиан Строе.

С бронзов орден се поздрави Христеа Нинова. В категория до 50 кг при девойките тя отстъпи на полуфиналите на румънката Ребека Мюлер след равностойна среща и проваляне с 1:4 гласа. На пето място пък се подреди Ангел Самуилов (48 кг), който отстъпи на четвъртфиналите на различен локален боксьор – Николас Бончу.

Днес ни чакат още два полуфинала при юношите. В 21-ия дуел от следобедната сесия, която стартира в 13:00 часа, Ангел Димитров (50 кг) ще срещне арменеца Тигран Овсепян. В 20-ия мач от вечерната стратегия, която ще бъде открита от мача на Янко Илиев и Фабиан Строе, пък ще забележим Роселин Бачевски (+80 кг). Той ще закрие деня с дуел против украинеца Олександър Слиесариев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР