Янислав Димитров е едно от поредните футболни открития на Варна.

...
Янислав Димитров е едно от поредните футболни открития на Варна.
Коментари Харесай

Янислав Димитров: Мечтая един ден да дебютирам за мъжете на Спартак Варна

Янислав Димитров е едно от следващите футболни открития на Варна. През този сезон той има мотив за наслада, защото бе извикан в дублиращия отбор на „ соколите “, макар своите 17 години (роден 2006 година) и e част от подмладения втори отбор на Спартак. Младият футболист играе на един прекомерно липсващ пост като ляв краен защитник.

Янислав намерено приказва за предизвикването да играе в дублиращия отбор и огромната си фантазия:

„ Започнах с футбола на 10-годишна възраст в Обзор при моя първи треньор Искрен Николов. Година по-късно се озовах в Спартак Варна. Голямо значение за моето израстване през годините като състезател оказаха треньорите Стефан Дончев и Тихомир Кънев. Преминах през обособените младежки обединения на клуба. Стъпка по стъпка се пробвам да ходя нагоре, да се старая в тренировките и да се модернизирам.

Сега пред мен и моите съотборници от дублиращия отбор има една задача. Трябва да спечелим промоция за Втора лигa, само че това няма да е елементарно. Основни съперници ще ни бъдат Септември Тервел и Фратрия. И другите тимове са добре готови, тъй че ни чака здрава борба за първото място “, показа младият гений на спартаклии.

„ Голямата ми фантазия е един ден да дебютирам и за представителния отбор на „ соколите “. Това зависи от мен и от моето отношение към подготвителния развой и условията на треньора. За момента съм удовлетворен, че ми се дава късмет да съм във втория отбор на Спартак. Това е крачка напред за мен, само че съм наясно, че във футбола нищо не се дава безплатно.

Трябва да се работи крепко, с цел да се реализират мечите. На поста, на който играя, като ляв защитник, съм се възхищавал постоянно от Роберто Карлос, който е пример за мен. От българските играчи доста одобрявам играта на Виктор Митев от Спартак Варна като ляв халф бек. С борбеността си и огромния си хъс е образец за това по какъв начин би трябвало да наподобява един ляв бранител “, сподели още Янислав пред vsport.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР