Янис Варуфакис, бившият финансов министър на Гърция, който е известен

...
Янис Варуфакис, бившият финансов министър на Гърция, който е известен
Коментари Харесай

Сорос поиска от Ципрас да ме уволни, разкри Янис Варуфакис

Янис Варуфакис, някогашният финансов министър на Гърция, който е прочут с провокативните си мнения, още веднъж влезе в новините след появяването си пред гръцка телевизия. Варуфакис съобщи пред Skai TV, че милиардерът Джордж Сорос е изискал от премиера Алексис Ципрас да го уволни от поста финансов министър през 2015 година, оповестяват локални медии.

Варуфакис също по този начин назова военния министър Панос Каменос " неофашист ".

Бившият финансов министър съобщи, че връзките му със Сорос са лимитирани до един телефонен диалог. Той акцентира, че милиардерът е " направил някои положителни неща, само че и някои странни неща ".

Варуфакис сподели още, че Каменос е " неофашист ", който употребява хипотетичната интервенция на Сорос в тематиката за името на Македония, с цел да навреди на репутацията му. Според него Каменос, който е водач на " Независими гърци ", която поддържа обединението на Ципрас, принадлежи към нова група популисти и крайнодесни политици като Виктор Орбан и Матео Салвини, които набират известност в Европа.

Коментарите на Варуфакис са отговор на изявление на някогашния външен министър Никос Кодзиас, който съобщи по време на среща на кабинета, че Каменос е обвинил Сорос, че е платил на гръцкото държавно управление да поддържа Преспанското съглашение с Македония.

Варуфакис сподели, че партията му DiEM25 ще взе участие на идващите избори в Гърция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР