Яник Синер за пореден път заяви, че позицията в ранглистата

...
Яник Синер за пореден път заяви, че позицията в ранглистата
Коментари Харесай

Синер: Да съм първа ракета на Италия не значи нищо за мен


Яник Синер за следващ път съобщи, че позицията в ранглистата няма значение за него и е фокусиран само върху играта и резултатите си. Италианецът реши да си вземе къса отмора след Уимбълдън поради леката травма на глезена, която получи по време на четвъртфинала против Новак Джокович, само че тази седмица ще се завърне на корта на шампионата в Умаг, където е втори подложен. Световният №10 за пръв път даде изявление в качеството си на първа ракета на Италия, разяснявайки голям брой забавни тематики пред локалното издание La Repubblica.

– Какво е възприятието да бъдеш първа ракета на Италия?

– Не желая да прозвучи надменно, само че да съм най-високо ранкираният италиански тенисист не изначава нищо за мен. Това е просто факт. Беретини нямаше шанс с травмите тази година, до момента в който Музети е в доста добра форма и означи сериозен напредък след купата в Хамбург. Страната ни разполага с голям брой тенисисти с разнообразни качества, само че всички те са положителни играчи. Смело можем да кажем, че сега сме мощ в тениса. Много хора приказват за съревнование сред мен и Беретини, само че това въобще не е правилно, най-малкото тъй като в никакъв случай до момента не сме играли един против различен. И двамата сме смного спокойни хори, които дават всичко от себе си на корта. Той е по-опитен, спечеилил е повече титли и е бил в Топ 10 на ранглситата по-дълго от мен. Сигурен съм, че скоро ще възвърне най-хубавата си форма. Не се познаваме доста добре, само че все пак взаимоотношенията ни са отлични.

– Как се усещаше след загубата от Новак Джокович на Уимбълдън?

– След всеки изгубен мач не мога да дремя и този не бе изключение. Веднага след дуела изгледах всички репортажи, защото нямах самообладание да видя къде съм сбъркал и да стартира да коригирам нещата. Участието ми на Уимбълдън бе много положително, защото натрупах доста опит и усъвършенствах доста играта си на трева. Да се изправиш против Джокович на Централния корт е нещо необикновено и ивзлякох доста позитиви от този мач. Мисля, че изиграх добър мач, въпреки че скърбя, че не бях по-агресивен в третия и четвъртия сет. В петия към този момент не можех да направя нищо, защото от другата страна на мрежата стоеше същинско страшилище. Разочарован съм, несъмнено, само че няма по какъв начин да не призная, че Новак заслужаваше успеха.

– Смяташ ли, че в случай че беше победил Джокович, щеше да спечелиш купата?

– Трудно е да се каже. Със сигурност щях да имам доста положителни шансове, защото се намирах в чудесна форма и играех на високо равнище. Стремя се към купата във всеки шампионат, в който вземам участие. Вероятно щях да съм в доста добра позиция, в случай че бях отстранил Джокович, само че никой не може да каже какво щеше да стане. Не желая да мисля за това, защото няма смисъл. Това, което има значение, е че представянето на Уимбълдън ми даде голяма доза убеденост и самочувствие след всички проблеми, които имах при започване на сезона.

– Имаш нов човек в екипа си – Дарън Кейхил. Сработват ли се той и Симоне Ваноци? Доколко се дължат на тях положителните ти резултати в последно време?

– Симоне е доста добър в техническо и тактическо отношение. В същото време Дарън е доста умел и е виждал всичко в този спорт. Знае какво е нужно, с цел да побеждаваш на най-високо равнище, и го е показвал неведнъж с работата си с играчи като Андре Агаси и Симона Халеп. Кейхил в действителност схваща тениса и знае по какъв начин да те стимулира преди огромните мачове. Дължа доста и на двама им и в действителност се веселя, че са част от екипа ми.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР