Яник Синер просто не може да бъде спрян в последните

...
Яник Синер просто не може да бъде спрян в последните
Коментари Харесай

Не може да бъде спрян: Синер подчини Де Минор в тенис спектакъл и е шампион в Ротердам!

Яник Синер просто не може да бъде спрян в последните месеци и невероятната форма, в която се намира, го изведе до трофея на АТР 500 конкуренцията в Ротердам, явяваща се първият му шампионат след големия успех на Аустрелиън Оупън. Италианецът в спор за оценката имаше задачата да премери сили с различен играч, играещ вероятно върховия си тенис, а точно петия подложен Алекс де Минор, който обаче бе надделял при всеки от шестте им конфликта до момента, като тази наклонност остана непроменена и през днешния ден, с цел да може първенецът от Мелбърн да се поздрави с крайния триумф след епична борба, траяла малко над два часа на корта - 7:5 6:4.

По този метод южнотиролецът подпечата изкачването си в международната класация през утрешния ден до рекордното си трето място, като записа 32-рата си победа в последните си 34 мача и несъмнено се откри като най-хубавият състезател на планетата в този интервал. Освен всичко, то купата от нидерландския град към този момент също влиза в сбирката от оценки на Синер, който може да се похвали с 12 трофея на равнище АТР в кариерата си, а този е четвъртият му от тази категория.

Италианецът започва със доста по-голямо самочувствие дуела, като още през цялото време опитваше да постанова темпото си в разиграванията и не позволяваше на международния номер 11 да вкара конфликта в типичния за себе си темп, изискващ голям интензитет. Именно способността на Синер да придава впечатляващо ускоряване на топката от форхенд и бекхенд му разреши да придобие самодейността, като скоропостижно той осъществя пробив, само че с достигането до десетия гейм, когато топ поставеният застана на сервис за спечелването на частта, то той инкасира някои нетипични за себе си грешки, до момента в който Демона засвидетелства в цялостния капацитет прякора си и спасявайки четири сетбола, възвърне паритета - 5:5.

Въпреки това обаче, австралиецът привидно не извлече нужните изгоди от стореното и незабавно позволи да изгуби надзор върху личното си подаване, което разреши на Синер да реализира рибрейк, като първенецът от Аустрелиън Оупън не сбърка от втория път и постави едната си ръка върху трофея.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР