Яне Петков от Сандански, по-известен в България с прозвището си

...
Яне Петков от Сандански, по-известен в България с прозвището си
Коментари Харесай

Направи го! Човекът амфибия стана първият в света, преплувал Дунав вързан в...

Яне Петков от Сандански, по-известен в България с прозвището си Човека Амфибия, преплува и река Дунав със завързани ръце и крайници, напъхан в чувал. Това стана по време на юбилейното 60-то преплуване на реката от румънския бряг до Свищов на 29 юли. Преплуването нямаше спортен темперамент.

Половин час след края на необикновеното достижение Човека Амфибия показа следното: „ Плуването мина обикновено. Действително духаше много мощен вятър и течението тласкаше мощно, само че се оправих. Имах проблеми само с дишането, защото водата заливаше непрестанно устатата ми, само че съумях да намеря верния темп на дишане. Станах първия човек в света, който е съумял да преплува Дунава в чувал. Много съм удовлетворен. Още веднъж потвърдих, че силите на индивида са безгранични. Организацията бе отлична. Благодаря на всички за опцията да осъществявам моето достижение “.

Човека Амфибия показа още, че е бил особено награден от ректора на СА „ Д. А. Ценов “, който го очаквал като студент в Стопанската академия през есента., оповестява bgswim.

Чудакът приготвя и международен връх за книгата на върховете на Гинес в басейн, като още веднъж ще плува опакован в чувал. Планирано е опитът за връх да се организира в София някъде през есента. Фамозният Яне Петков е подпомаган в своите инициативи от Костадин Станоев – общински консултант от Сандански, който е ръководител и на Национален съюз „ Спорт и сигурност “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР