Yandex Market, собственост на руския интернет гигант Yandex, заяви в

...
Yandex Market, собственост на руския интернет гигант Yandex, заяви в
Коментари Харесай

Yandex изкупува над 20 млн. продукта на избягалата от Русия IKEA

Yandex Market, благосъстоятелност на съветския интернет колос Yandex, съобщи в петък, че се е съгласил да изкупи оставащия инвентар на шведския мебелен колос IKEA, който затвори магазините си в Русия.

Yandex подписа обвързващи документи на 16 ноември за закупуване на повече от 20 милиона продукта на IKEA – от мебели до плюшени играчки – останали от последната онлайн продажба това лято, сподели компанията. Тя ще стартира да продава продуктите преди края на годината.

Yandex ще продава продуктите в раздел на своя онлайн пазар, наименуван „ IKEA артикули “, който комбинира продукти от индустриални обекти в Русия, които са доставяли на IKEA, както и артикули на IKEA, донесени от чужбина.

Шведския мебелен колос реши да затвори магазините си в Русия, откакто Москва изпрати войски в Украйна през февруари. Много други западни компании – от енергийни производители до хранителни вериги и такива за облекла – също напуснаха страната.

Основният франчайзополучател Ingka, който има множеството магазини на IKEA, в това число тези в Русия, съобщи предишния месец, че не е решил дали да продаде своите магазини в страната. Според финансовите резултати те са генерирали към 4% от продажбите на групата през 2021 година

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинYandex IKEA Русия ПоследниНай-четениКомпании 36 Yandex изкупува над 20 млн. продукта на избягалата от Русия IKEA Накратко 40 Вечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечава Digital 308 Фейсбук отстранява няколко осведомителни полета от профилите Бюджет и финанси 292 Държавата пусна анкета към дребния и междинен бизнес за еврото Любопитно 13017 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11930 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 11008 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР