Ямболски търговец ще трябва да се бръкне със 7100 лв.

...
Ямболски търговец ще трябва да се бръкне със 7100 лв.
Коментари Харесай

7100 лв. глоба за търговец, продавал стоки менте в Слънчев бряг

Ямболски търговец ще би трябвало да се бръкне със 7100 лева санкция за това, че е продавал маркови стоки-менте в Слънчев бряг. Решението на Бургаския апелативен съд е дефинитивно, оповестяват от пресцентъра на институцията.

Санкцията съставлява равностойността на имуществената полза, с която частното сдружение би се обогатило вследствие на осъществено от неговия шеф – Мирослава М., закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, прецизират магистрати.

Срещу шефката е формирано наказателно дело, което на първа инстанция я признава за отговорна и я осъжда на пробация за това, че на 3 август, 2016 година, в търговски обект в Слънчев бряг, като шеф е осъществила продажба на артикули с регистрирани търговски марки без единодушието на притежателите на изключителните права върху тях.

За продажба са били предлагани общо 143 продукта - колани, чанти, обувки и портмонета, означени с наименованието на известни фешън марки. Репликите били на стойност 7100 лева и на обща стойност 46 240 лв. като оригинали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР