Ямбол се включва за шести път в благотворителната кампания Капачки

...
Ямбол се включва за шести път в благотворителната кампания Капачки
Коментари Харесай

Ямбол се включва в кампанията „Капачки за бъдеще“

Ямбол се включва за шести път в благотворителната акция „ Капачки за бъдеще “ на Цветница (17 април). Предавателният пункт още веднъж ще е пред спортната зала „ Диана “, от 10:00 до 14:00 часа .

Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета . Каузата е ориентирана към събиране на средства за трета детска кола за спешна помощ у нас, заяви районният координатор на акцията Мария Качанова.

По думите ѝ, чака се за следващ път стотици дребни и огромни да се включат в акцията. Седем събирателни пункта има в търговски обекти в града и в района. В трите железни контейнера, изобразяващи сърца, на акцията в Ямбол към този момент са събрани към половин звук капачки за няколко месеца. Предстои слагането на още едно " сърце " в кв. „ Златен рог “.

В миналата акция през октомври 2021-а в Ямбол са събрани 2240 кг капачки и 80 кг кенчета.

В дните 16 и 17 април акцията ще означи десетата си национална акция , като обиколи 28 града у нас. За пет години със средства от тоновете рециклирани капачки са закупени и дарени две профилирани детски коли за спешна помощ , 22 кувьоза - на лечебни заведения, както и здравна инсталация за детските и родилните отделения в 14 лечебни заведения, напомнят уредниците. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР