Ямбол. Пресконференция по повод представянето на идеен проект за обособяване

...
Ямбол. Пресконференция по повод представянето на идеен проект за обособяване
Коментари Харесай

За първи път в Ямбол ще бъде изградено трасе за планинско колоездене

Ямбол. Пресконференция във връзка представянето на абстрактен план за отделяне на мрежа от трасета за планинско колоездене в лесопарк „ Боровец “ се организира през днешния ден в постройката на Община Ямбол. На нея участваха заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, Диана Димитрова, шеф на дирекция „ Култура, спорт, юношески действия, туризъм и връзки с обществеността “, Данаил Ангелов - член на Управителния съвет на Българската федерация по колоездене и началник на ръководство Планинско колоездене, Александър Хаджиев - член на Управителния съвет на клуб „ Райдърс Юнайтед “, оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол.

Идеята на плана е да бъде обособена мрежа от трасета за планинско колоездене на територията на лесопарк „ Боровец “. Тя ще може да се употребява от необятен кръг консуматори - както от деца с родители, младежи и фенове на спорта, по този начин и за разнообразни професионални надпревари, свързани с планинското колоездене. Очакванията са, че посредством построяването на оборудването Ямбол ще има опцията да стане хазаин на голям брой държавни и интернационалните конгреси. Това ще бъде само по рода си оборудване в България, което ще направи града още по прелъстителен за състезателен туризъм.

В лесопарк „ Боровец “ има доста благоприятни условия за разнообразни типове спорт за намерено, които до момента не са били осъществени.

Заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов акцентира, че е извънредно значимо да се продължи с развиването на колоездачния спорт в Ямбол, тъй като от ден на ден младежи стартират да се занимават с подобен вид рискови спортове. „ Припомняме, че Община Ямбол към този момент стартира да работи, когато благодарение на ямболска компания беше построена пъмп трак писта в градския парк, която се оказа извънредно потребна за младежите в Ямбол “, добави още той.

Данаил Ангелов, член на управителния съвет на Българската федерация по колоездене, посочи: „ С покачвания интерес към планинското колоездене децата сами си обособяват по този начин наречените писти, места с трудности и виражи, на които да карат. Нашата цел е да изградим място, което да е обособено и по-безопасно за тях, а и за хората, които употребяват парка. “

Предвидените трасета са няколко типа, като се планува общата им дължина да бъде близо шест километра.
Първото съставлява кръгообразен маршрут, обозначен в жълто, обикалящ целия парк. Това е и най-лекото трасе, което ще бъде целесъобразно за прилагане от фамилии с деца.

Второто, обозначено в оранжево, ще бъде за нанагорнище, също уместно за родители и деца, само че ще може да се употребява и в подготвителния развой на професионални състезатели, както и за осъществяване на надпревари.

Третото трасе, обозначено в синьо, ще бъде основано, с цел да могат младите запалянковци да се научат да употребяват вярно детайлите на пистата. Ще има още зона за втурване, обозначена в алено, „ рок гардън “ (препятствия от подредени голям брой камъни в разнообразни размери), зона виражи, пъмп зона и други.

Предвижда се да бъде обособено и трасе за нанагорнище, с лека компликация.
След построяването на оборудването се открива опция за по-нататъшно възобновяване и прибавяне на нови детайли към него.

Предстои прекосяване на плана през експертен съвет, който да дефинира кой е най-хубавият метод за неговото реализиране, с цел да се употребява безвредно от колоездачи и пешеходци в лесопарк „ Боровец “. Всички жители, които желаят да изкажат своите рекомендации към идейния план, могат да го създадат с персонално известие в формалната фейсбук страница на Община Ямбол.
Срокът за създаване на обекта - от подписването на контракта и започването на дейностите, е едномесечен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР