Ямбол. Представители на ръководството на Коалиция за България“, водачът на

...
Ямбол. Представители на ръководството на Коалиция за България“, водачът на
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Представители на „Коалиция за България“ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона

Ямбол. Представители на управлението на „ Коалиция за България “, лидерът на листата на групировката за идния евровот проф. Боян Дуранкев и претендентите за евродепутати Камелия Стаматова, Антон Коджабашев и кметове на села от квотата Политическа партия АБВ се срещнаха с обществеността на Ямбол и района. Това оповестиха от пресцентъра на " Коалиция за България " . На многолюдното събитие ямболии сложиха основни въпроси за региона. Във фокус влезе тематиката за потърпевшите на странджански животновъди които изгубиха стотици глави добитък поради ограниченията против разпространяване на чума по животните в средата на предходната година. Румен Петков изрази отвращение от цинизма на Българска социалистическа партия, които вандалски спекулираха с нещастието на хората.
„ Когато ние искахме оставката на шефа на Българската Агенция по сигурност на храните (БАБХ) Дамян Илиев и продължаваме да считаме, че той извърши най-тежкото закононарушение към българското отглеждане на животни, Българска социалистическа партия спекулираха, прегръщайки страдащите хора. Заминаха си от Странджа и повече не потърсиха сметка на нарушителите, които унищожиха поголовието в района и са директно виновни за обезлюдяването “.
„ Коалиция за България “ е единствената поредна политическа мощ, и тази, която получи поддръжката на жителите на Ямбол за прокурорско следствие на БАБХ, уточни Петков. Гражданите на Ямбол през днешния ден показаха отвращение от държанието на Корнелия Нинова и от спекулацията със събитията в Странджа.
„ Коалиция за България “ се опълчи остро на неналичието на държавна политика и преследването на честни, възпитани и образовани хора, за сметка, на водачи, които са необразовани, необразовани участници в гласуването и грубите спекулации на организации, представящи себе си за патриотични, а в действителност, спекулиращи с цигански гласове, създавайки им условия за противозаконни постройки, сподели още ръководителят на „ Коалиция за България “.
В подтекста на развиването районите и общото развиване на страната ни лидерът на листата на „ Коалиция за България “ проф. Боян Дуранкев посочи, че за него националният приоритет и тематика в Брюксел ще бъде до 2025 година България да доближи с догонващо развиване междинното равнище на Европейския съюз.
„ Първото е увеличение на темповете на напредък на стопанската система в България и Румъния на 6-7%, да достигнем междинното равнище на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията посредством съвсем утрояване на усвояването на еврофондовете. Второто е догонващо обществено развиване – минималната работна заплата в България не би трябвало да бъде по-ниска от половината на междинната минимална работна заплата в Европейски Съюз, която за 2019 година е 924 евро. Ако реализираме догонващото развиване, това значи през 2025 година минималната работна заплата да бъде 510 евро, а минималната пенсия към 600 лева Третата и най-важна цел е българите да не бягат от личната си страна - в случай че те не намират реализация тук и почтено възнаграждение за труда си, нашите деца и внуци няма да останат в родината, сподели още проф. Дуранкев.
Представителите на „ Коалиция за България “ участваха в поредност от срещи в Ямболска област. Те посетиха Стралджа, където кметът на общината Атанас Киров ги посрещна. „ На локалните бе показана силата на гражданското общество, тъй като хората повярваха и поддържаха същинските обществени хрумвания. Аз декларирам поддръжката си за „ Коалиция за България “, съобщи Атанас Киров, кмет на община Стралджа.
Срещи се организираха във компания „ КАН 2001 “ в с. Кукорево, община Тунджа и във компания „ Елопар “ в Ямбол. Бяха дискутирани проблемите пред бизнеса, работещите направиха своите оферти пред претендентите от „ Коалиция за България “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР