Ямбол остава без родилно отделение. Апаратура има, но няма кой

...
Ямбол остава без родилно отделение. Апаратура има, но няма кой
Коментари Харесай

Закриват родилното отделение в Ямбол! Има апаратура, няма кой да работи, един от лекарите издъхнал буквално на работното си място

Ямбол остава без родилно поделение. Апаратура има, само че няма кой да се грижи за родилките и бебетата. Д-р Димитрова е последният мохикан, който работи в неонатологията на ямболското родилно поделение. " Всичко е на неотложност, а аз работя всеки ден, само че не може да продължава по този начин ", разяснява тя пред камерата на Нова тв.

Отделението все миг ще затвори порти, тъй като единственият му неонатолог отпътува на специализация. " Навярно от 1 април затваряме ", разясняват лекарите. 

" За страдание през последните години останахме доста малко лекари в отделението, като двама починаха, като единия безусловно на работното място. Останахме трима индивида от началото на предходната година ", разяснява доктор Илко Славейков.

Средно към 400 бебета проплакват в ямболската болница. Неонатологичният бранш е оборудван с нова, модерна инсталация. Така се стига до парадокса да има съвременни кувиози, а да няма експерти да работят с тях.

" Хората събират капачки за инсталация, а какво ще събирате за лекар!? ", питат се лекарите. 

Директорът на болничното заведение разяснява, че евентуално ще би трябвало да се преустановят ражданията в лечебното заведение най-малко краткотрайно. " Обиколили сме съвсем половин България и макар напъните и изискванията, които предлагаме - почтено възнаграждение, никой не пожела да пристигна да работи при нас ", признава шефът. " Ние не произвеждаме лекари и сестри, това е отговорност на страната, в частност на просветителната система ", добави той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР